Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

USK má jistý postup do čtvrtfinále. Další triumf připsalo v Orenburgu

Postup do čtvrtfinále Evropské ligy z druhého místa mají jistý basketbalistky USK Praha. Dvě kola před koncem základní části o tom rozhodly výhrou 86:67 v Orenburgu. Na vedoucí Jekatěrinburg ztrácejí české mistryně jedno vítězství, ale s obhájcem titulu mají horší vzájemnou bilanci.

Valéria Vukosavljevičová z USK Praha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

USK v dosavadním průběhu Euroligy prohrál jen dvakrát, pokaždé s pětinásobným vítězem soutěže Jekatěrinburgem, a roli favorita potvrdil i v Orenburgu. Naděžda s českým celkem držela krok jen v prvním poločase, pak převzal otěže výběr trenérky Natálie Hejkové.

Velkou zásluhu na vítězství měla Valériane Vukosavljevičová, která s bilancí 19 bodů, osmi doskoků a devíti asistencí neměla daleko k zisku triple doublu. Nejlepší střelkyní USK byla s 21 body Brionna Jonesová, dalších 18 bodů přidala Alyssa Thomasová, jež navíc s 19 doskoky vyrovnala rekord euroligové sezony Stephanie Mavungaové z Montpellieru.

USK zápasem v Orenburgu zakončil týdenní pobyt v Rusku, který odstartoval minulý týden porážkou 65:88 s Jekatěrinburgem. Ve zbývajících dvou kolech obhájkyně bronzových medailí nastoupí 19. února doma proti Benátkám a základní část zakončí o týden později zápasem na palubovce Braines.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK si výhrou nad Orenburgem pojistily druhé místo

Orenburg - USK Praha 67:86 (21:20, 37:40, 53:60)

Nejvíce bodů: Wheelerová 22, Veramejenková 11, Nizamovová a Turnerová po 8 - B. Jonesová 21, Vukosavljevičová 19, Thomasová 18. Fauly: 25:23. Trestné hody: 24/13 - 28/21. Trojky: 10:3. Doskoky: 23:55.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články