Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rozjeté New York Knicks nezastavilo ani San Antonio

New York - Basketbalisté New Yorku vyhráli v NBA i šestý zápas v sezoně a po vítězství 104:100 nad dosavadním lídrem Západní konference San Antoniem si pojistili vedení v soutěži. Ještě sedm minut před koncem Knicks prohrávali o 12 bodů, ale dokázali utkání otočit. Strůjcem vítězství byl rozehrávač Raymond Felton s 25 body a sedmi asistencemi. Zařídil i definitivní obrat skóre dvěma asistencemi v předposlední minutě zápasu, po kterých se z trojky trefili Jason Kidd a J.R. Smith. Knicks zakončili utkání šňůrou 25:6.

New York Knicks - San Antonio Spurs
zdroj: Getty Images

"Je tu pár důvodů, proč Knicks vedou ligu. Mají nejvíce získaných míčů, dostávají nejméně bodů, mají nejlepší úspěšnost trojek. Sakra, to je tým!" pochválil soupeře trenér Spurs Gregg Popovich. Knicks zvítězili i přes střelecký výpadek Carmela Anthonyho, jenž k 12 doskokům přidal jen devět bodů. V dresu Spurs si Tony Parker připsal 19 bodů a 12 asistencí.

K obratu se schylovalo i v Denveru, kde domácí prohrávali ve třetí čtvrtině s obhájcem titulu Miami už 51:70. Přesto se nevzdali a v poslední části se několikrát přiblížili na rozdíl jediného bodu, ani jednou se jim však nepodařilo jít do vedení. V oslabené sestavě Miami chyběli Dwyane Wade a Mario Chalmers, lídrem vítězného týmu tradičně byl LeBron James s 27 body a 12 asistencemi. Shane Battier si díky šesti trojkám ze sedmi pokusů připsal 18 bodů.

Hráči Brooklynu porazili oslabený Boston 102:97 v utkání, které připomínalo jízdu na horské dráze. Celtics bez Rajona Ronda v poločase ztráceli devět bodů, ale před poslední čtvrtinou už vedli pětibodovým rozdílem. Závěr však patřil domácím Nets.

Vítěze střelecky táhlo duo Brook Lopez - Deron Williams, kteří si připsali shodně po 24 bodech. Bostonu nestačilo 22 bodů Paula Pierce. Zraněného Ronda nahradil v základní sestavě Leandro Barbosa, který zaznamenal 17 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články