Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Případ Sterling visí ve vzduchu. Prodej Clippers zdržuje manželka

Los Angeles - Zamotaný případ nuceného prodeje týmu Los Angeles Clippers a jeho majitele Donalda Sterlinga stále pokračuje. Když už se zdálo, že tým NBA poputuje k novému majiteli, do případu, který se táhne už od dubna, se vložila Sterlingova manželka.

V. Stiviano a Donald Sterling
zdroj: ČT24

Bláznivý kolotoč kolem Sterlinga se roztočil už v dubnu. Poté, co byla zveřejněna nahrávka, na které kritizuje svou přítelkyni, že se chlubí svými kontakty s lidmi tmavé pleti. Vedení NBA následně Sterlingovi udělilo pokutu 2,5 milionu dolarů a vyzvalo ho, aby klub prodal. Majitel Clippers považoval tohle rozhodnutí za neplatné, protože nahrávka byla pořízena nelegálně.

Už tak zamotaná situace se ještě více zkomplikovala, když se do hry zapojila také Sterlingova manželka Shelly. Pár sice žije v odloučení, ale devětasedmdesátiletá žena si nárokuje právo na prodej klubu.

Vzhledem k tomu, že u jejího manžela byla diagnostikována počáteční fáze Alzheimerovy choroby, na ni totiž podle zakládací smlouvy mělo přejít právo nakládat s majetkem. Sterling se ale brání, že on ani jeho lékař při vyšetření netušili, že se provádí kvůli disponování s trustem.

Soud bude až do příštího pondělí. Pokud rozhodne ve prospěch Shelley Sterlingové, zamýšlený prodej se pohne kupředu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články