Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Překvapení na start série. Oklahoma jako první uspěla na půdě Golden State

Oakland – Prvním celkem, který uspěl v play-off na půdě Golden State, se v prvním utkání Západní Konference NBA stali basketbalisté Oklahomy. Obhájce titulu přitom v polovině duel vedl ještě o 13 bodů, ale hosté nakonec zvítězili 108:102. Strůjcem obratu byl Russell Westbrook, jenž ve druhé půli nastřílel 24 ze svých 27 bodů.

Basketbalisté Oklahomy se radují z vítězství
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Kyle Terada

Přitom v poločase vedli Golden State 60:47, jenže ve třetí čtvrtině dovolili hráčům Oklahoma City nastřílet 38 bodů. V úvodu poslední části poslal Dion Waiters hosty do vedení, které už nepustili.

Thunder dokázali zvítězit, přestože jeho hvězdy Kevin Durant i Westbrook stříleli pouze s třiatřicetiprocentní úspěšností z pole. Durant proměnil deset z 30 pokusů a připsal si 26 bodů a 10 doskoků. Westbrook přidal k 27 bodům i 12 asistencí a sedm získaných míčů.

"Brzy jsme prohrávali, ale nevěšeli jsme hlavy. Nevzdali jsme se," řekl po utkání Kevin Durant, jenž proměnil důležitou střelu v poslední minutě a zařídil svému týmu pětibodový náskok v koncovce.

Nejlepším střelcem Warriors byl Stephen Curry s 26 body. Nejužitečnější hráč soutěže však proměnil jen devět z 22 střel, v poslední čtvrtině dokonce jediný ze šesti pokusů. Klay Thompson se dostal na 25 bodů, Draymond Green nastřílel 23. Warriors prohráli poprvé v historii utkání, v němž Thompson i Green překonali dvacetibodovou hranici.

"Ztratili jsme svoji tvář, což způsobily naše rychlé střely," viděl trenér Golden State Steve Kerr příčinu zhoršené ofenzivy ve druhé půli v brzkém zakončování útoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články