Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělská basketbalová liga 2024/2025

Písek nezpomaluje, v NBL si poradil také s Jindřichovým Hradcem

Písečtí basketbalisté vyhráli i páté utkání v sezoně NBL. Jihočeské derby s nováčkem z Jindřichova Hradce zcela ovládli a po drtivém vítězství 109:53 dál vedou tabulku. Ve třetím zápase našli poprvé přemožitele hráči vicemistra Ústí nad Labem, na domácí palubovce podlehli Brnu 75:76.

Basketbalisté Písku
zdroj: srsni.com autor: Vít Koubek

Písečtí Sršni drtili soupeře střelbou z tříbodové vzdálenosti. Zpoza oblouku měli úspěšnost 55 procent a dali 16 trojek proti pouhým třem soupeře. Všechny čtyři pokusy za tři body proměnil nejlepší střelec zápasu Matěj Burda, autor 18 bodů, dvouciferně skórovali i čtyři jeho spoluhráči. V týmu soupeře byl Jaron Fairweather s 22 body příliš osamocený.

"Ustáli jsme roli favorita a demonstrovali svoji sílu. Nyní jsme možná vládci jihu, ale za 72 hodin hrajeme další domácí utkání se Slavií. Ve středu zase zde na značkách a chtěli bychom tuto vítěznou sérii tahat dál a dál," řekl písecký trenér Jan Čech.

V Ústí nad Labem se naproti tomu rozhodlo až v úplném závěru. Brňané v něm ztratili čtyřbodové vedení, ale Richard Bálint jim ho z trestných hodů 20 sekund před koncem vrátil. Domácí Lee Varner mohl rovněž ze šestek šest sekund před koncem skóre znovu otočit, ale nedal ani jednu a hosté koncovku dohráli takticky.

Střelecky je táhl Ethan Chargois se 17 body, v domácím dresu dali 19 bodů Jaden Edwards a 18 Varner. Brňané s bilancí 3-1 vystřídali Severočechy na třetím místě tabulky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články