Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubičtí basketbalisté vyrovnali semifinále s Prostějovem

Pardubice – Pardubičtí basketbalisté vyrovnali stav semifinálové série NBL s Prostějovem na 1:1. V domácím prostředí Východočeši zvítězili 73:59, když dokázali vyhrát všechny čtyři čtvrtiny. O pozici nejlepšího střelce zápasu se v jejich týmu podělili autoři 15 bodů Corey Muirhead a Levell Sanders. Třetí zápas se hraje v úterý v Prostějově, čtvrtý v pátek 9. května v Pardubicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubičtí basketbalisté srovnali sérii s Prostějovem

Prostějov vyhrál úvodní semifinále doma o 22 bodů, ale před bezmála tisícovkou diváků ve vyprodané pardubické hale od počátku ztrácel. Hostům se nedařila především střelba z dálky, z 18 pokusů trefili jen jedinou trojku.

Pardubický trenér Dušan Bohunický vyzdvihl hru svých svěřenců v obraně. "Dokázali jsme zhušťovat prostor našimi pivoty, nedovolili jsme jim jednoduché zakončení. Dokázali jsme vyrazit do několika rychlých protiútoků, kterými jsme se dostali do jednoduchých košů a vypracovali si náskok," řekl domácí kouč.

Nelíbilo se mu jen 17 útočných doskoků Prostějova. "Ale obrana nám fungovala po celý zápas, nebyly tam výkyvy, i přes útočný doskok soupeře jsme dokázali fungovat jako tým. Chtěl bych pochválit velmi dobrou práci našich pivotů," dodal Bohunický.

Semifinále play-off basketbalové ligy mužů – 2. zápas:

Pardubice  Prostějov 73:59 (16:13, 39:32, 58:46)

Nejvíce bodů: Muirhead a Sanders po 15, Pospíšil 12  Slezák 14, Švrdlík 10, Nečas 9. Rozhodčí: Hruša, Lukeš, Vondráček. Fauly: 21:24. Trestné hody: 30/22  16/14. Trojky: 3:1. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy