Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Opava vlétla do semifinále drtivou výhrou, Brnu nasázela 121 bodů

Opava první semifinále play-off NBL zvládla brilantně. Slezané deklasovali Brno 121:85. Rozhodla především více než šedesátiprocentní úspěšnost ve střelbě za tři body, domácí proměnili 21 trojek. Série pokračuje v úterý opět v Opavě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Opava - Brno s ohlasy

Opava odskočila soupeři hned v úvodu zápasu a první čtvrtinu vyhrála o devět bodů. Náskok uhájila i ve vyrovnané druhé části a po přestávce už manko Brna, které se musí obejít bez nejlepšího střelce Rashada Maddena i rozehrávače Viktora Půlpána, jen narůstalo.

"Bylo to jednoznačné utkání, nás táhl zejména Keenan Gumbs. V první půli měl neskutečně úspěšnou střelbu a ještě několik zisků k tomu," chválil opavský asistent Kryštof Vlček amerického hráče, který se k týmu Opavy připojil teprve v polovině dubna. V domácím dresu se na počátku semifinále blýskl 37 body.

Deseti trojkami se Gumbs zařadil na dělené třetí místo ligové historie. Rekordmanem je Pavel Miloš, který dal v roce 2004 v dresu Sparty v jednom utkání 13 tříbodových košů. Gumbs navíc předvedl pět doskoků, čtyři asistence a šest zisků.

Nejlepším střelcem Brna byl s 21 body Oleksandr Mišula. "Chtěli jsme ho odstavit od balónu, což se nám nepovedlo. Brno nás dnes porazilo na doskocích, což je mementem pro zítřejší utkání, kdy bude těžké zopakovat úspěšnost střelby," uvedl Vlček.

"V prvním poločase jsme se celkem drželi. Pak se však Opava utrhla a před hladovým obecenstvem nám utekla. V útoku to z naší strany nebylo špatné, ale hořeli jsme v obraně. Zítra máme co zlepšovat," konstatoval brněnský pivot Šimon Puršl.

Opava - Brno 121:85 (31:22, 54:45, 82:63)

Nejvíce bodů: Gumbs 37, Jurečka 18, Markusson a Kouřil po 15 - Mišula 21, Mickelson 17, Puršl 11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články