Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Basketbalisté Brna udolali Pardubice a semifinalisté jsou komplet

Basketbalisté Brna zkompletovali kvarteto semifinalistů ligového play-off. V rozhodujícím sedmém utkání čtvrtfinále zdolali na domácím hřišti Pardubice 83:76 a sérii vyhráli 4:3 na zápasy. Už dříve měly místo v semifinále jisté mistrovský Nymburk, Opava a Ústí nad Labem.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubicím vstání z mrtvých ve 3. čtvrtině nepomohlo. Brno míří do semifinále

Brněnští hráči, kteří nedokázali v šestém duelu využít první mečbol, dnes vykročili za postupem razantně. V prvním poločase nepustili soupeře ani jednou do vedení a do přestávky si vypracovali třináctibodový náskok.

Třetí čtvrtinu ale ovládly Pardubice poměrem 30:14 a minutu před jejím koncem šly poprvé do vedení. Těsný závěr ale nakonec zvládlo lépe Brno a udrželo vítěznou sérii domácích týmů v této sérii.

"Pro tyhle okamžiky to děláme, tvrdě pracujeme celý rok. Dnes jsme zachraňovali sezonu, protože hrajeme bez zraněných hráčů. Rozhodlo srdce Kuby Krakoviče, rozhodly zkušenosti Romana Marka a rozhodl týmový výkon. Po hrůzostrašné třetí čtvrtině, ve které jsme přestali bránit, jsme ukázali, že jsme dobrá parta, která to s basketem myslí vážně," řekl trenér Brna Lubomír Růžička. "Loňské čtvrté místo nebyla náhoda, Brno patří do špičky ligy," dodal.

Jeho pardubický protějšek Dino Repeša vítězům pogratuloval. "Špatně jsme začali, pak hráči zabojovali a vedli jsme až o 7 bodů, na konci nám chyběla energie. Měli jsme šanci vyhrát, ale to může jen jeden. Byla to dobrá sezona, máme dvě medaile. Budeme pracovat, v další sezoně to bude lepší," řekl Repeša.

V semifinále se tak úřadující šampioni z Nymburka utkají s Ústím, Opava bude hrát s Brnem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články