Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Vodní slalom 2024

Opava si postupový "mečbol" nevypracovala, Pardubice zdramatizovaly sérii

Po dvou vítězných duelech na východě Čech si basketbalisté Opavy další skalp soupeře, tentokrát před vlastními příznivci, nepřipsali. Pardubice totiž na palubovce Slezanů uspěly a po konečném výsledku 104:90 snížily stav semifinálové série na 1:2 na zápasy. Čtvrté utkání se bude hrát v pondělí opět v Opavě.

Jakub Šiřina
zdroj: ČTK autor: Géla František

Zatímco v prvních dvou duelech měla Opava převahu, tentokrát diktovali tempo Pardubičtí. Už v první čtvrtině vedli o 15 bodů. "Vyšel nám nástup do obou poločasů. Oproti domácím utkáním se nám lépe vedlo v útoku," konstatoval trenér vítězů Tomáš Bartošek.

Domácí sice zabojovali pod taktovkou Radima Klečky, autora 23 bodů, a pěti trojkami se ve druhé části dotáhli na rozdíl jediného bodu, ale třetí dějství opět patřilo soupeři. Zazářil v něm zejména Ondřej Kohout, který dal v této pasáži 12 ze svých 26 bodů, čímž si vytvořil nové osobní maximum v české nejvyšší soutěži. K tomu přidal 13 doskoků a byl jasně nejužitečnějším hráčem utkání.

"Ve třetí čtvrtině jsme opět odskočili a vcelku s přehledem vyhráli," dodal Bartošek. "Zaskočili jsme Opavu koncentrovaným výkonem. Dobře jsme bránili a v útoku jsme se na rozdíl od domácích zápasů trefovali ze střelby," doplnil pardubický kapitán Radek Nečas.

Pardubičtí tentokrát lépe využívali převahu pod košem, ujali se vedení až o 21 bodů a v pohodě si pohlídali vítězství. Přes sto bodů nastříleli v lize poprvé od prosince.

"My jsme dnes nebyli v zápase, všude jsme byli pozdě. Byli jsme svázaní představou, že bychom mohli vést nad Pardubicemi 3:0," prohlásil opavský trenér Petr Czudek. "Špatně jsme začali, dovolili jsme soupeři odskočit na dvouciferný rozdíl. Do poločasu jsme se vrátili do utkání, ale třetí čtvrtka, to byl zase propadák," doplnil bývalý reprezentační rozehrávač.

Semifinále play-off basketbalové ligy mužů - 3. zápas:

Opava - Pardubice 90:104 (15:27, 46:49, 56:77)
Nejvíce bodů: Klečka 23, Kouřil 13, Šiřina 12, Jurečka 11 - Kohout 26, Kent 21, Spearman 13, Pandula 12, Švrdlík 11. Stav série: 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články