Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nymburku nevyšla koncovka a v Dijonu prohrál

Nymburští basketbalisté vstoupili do nové sezony Ligy mistrů porážkou 63:74 na hřišti Dijonu. S pátým celkem minulé sezony francouzské ligy svedli vyrovnanou bitvu a ještě šest a půl minuty před koncem vedli, ale pak dovolili soupeři rozhodující šňůru 15:0. Nepomohlo jim ani šest trojek a 22 bodů Vojtěcha Hrubana.

"Byli jsme blízko vítězství, ale ne dost blízko. Měli jsme šanci, ale nehráli jsme v závěru tak, jak jsme měli. Dělali jsme chyby, nedostávali jsme se ke střelbě, a když jsme měli volnou střelu, tak jsme ji nedali," litoval Hruban.

Nymburk přijel do Francie bez tří Američanů. Rozehrávač Eugene Lawrence si v úvodním ligovém kole poranil sval, pivot Alex Davis má za sebou drobnou operaci a nová posila Bracey Wright se k týmu připojí až po návratu do Čech. Trenér Oren Amiel vzal s sebou i Slovince Jaku Brodnika, který s týmem v létě trénoval a nyní ho dočasně posílil. I tak měl k dispozici jen 10 hráčů.

Ještě důležitější roli tak hráli čeští reprezentanti. Hodně byli vidět zejména Jaromír Bohačík, Martin Peterka a Vojtěch Hruban, který zazářil hlavně ve třetí čtvrtině, ve které dal 14 ze svých 22 bodů.

Zápas byl hodně vyrovnaný, ani jeden z týmů za 35 minut neodskočil na více než šest bodů a třináctkrát se vystřídaly ve vedení.

Nymburk ale měl při absenci Lawrence problém na rozehrávce, kde se nedařilo Kendallu Smithovi ani Tomáši Vyoralovi, kteří hodně ztráceli míč. Na zbytečné ztráty Nymburk doplatil v závěrečné pětiminutovce, kdy se Dijon chytl a pod taktovkou Davida Holstona šňůrou 15:0 rozhodl.

Další zápas sehraje Nymburk 16. října v Praze na Královce proti obhájci titulu AEK Atény. Ve středu vstoupí do soutěže i Opava domácím zápasem s jiným francouzským týmem Nanterre.

Dijon - Nymburk 74:63 (17:15, 35:33, 52:55)

Nejvíce bodů: Holston 16, Chassang 14, Julien 12 - Hruban 22, Peterka 15, Bohačík 8. Fauly: 16:13. Trestné hody: 8/6 - 11/6. Trojky: 12:9. Doskoky: 44:47.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články