Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk vstoupil do LM na hřišti Patrasu úspěšně

Basketbalisté Nymburka zahájili nový ročník Ligy mistrů úspěšně. Na hřišti řeckého týmu Promitheas Patras zvítězili 86:78 a udělali důležitý krok k postupu. Ze čtyřčlenné skupiny D projdou tři celky. Další utkání čeká české šampiony v úterý na palubovce Galatasaraye Istanbul.

zdroj: Basketbal Nymburk

"Nedá se říct, že bych takovýto výsledek očekával, ale už v přípravě jsem viděl, co je náš tým schopný odehrát. Věděl jsem, že když budeme hrát náš basket, můžeme ve skupině hrát vyrovnaně s kýmkoliv a porazit ho. Ne že bych byl překvapený, ale taková výhra je vždy příjemná," řekl nymburský basketbalista František Rylich.

Nejlepším střelcem devatenáctinásobného českého šampiona byl se 16 body Nighael Ceaser. Jeho americký spoluhráč Stephen Brown přidal 15 bodů. Promitheasu, který obhajuje v Lize mistrů čtvrtfinálovou účast, nepomohlo ani 18 bodů Dariuse Perryho. Nymburk předčil soupeře v doskocích 49:33, z toho 25 jich bylo útočných.

"Důležité bylo tempo, které máme po celý zápas. Byla tam týmovost v útoku, v obraně a neměli jsme vůbec špatný doskok. Celkově to byla naše hra, kterou se jsme prezentovat," dodal Rylich.

Svěřenci trenéra Francesca Tabelliniho navázali při osmé účasti v Lize mistrů na úspěšnou kvalifikaci, kde před necelými dvěma týdny porazili kosovskou Trepču a estonský Kalev/Cramo. Včetně přípravy či domácí ligy vyhráli i jedenáctý zápas v sezoně.

Lepší úvod měl domácí Patras, který si jako první vypracoval větší vedení 12:5. Nymburk ale po devítibodové šňůře otočil na 19:16 a vyhrál první čtvrtinu o bod. Také ve druhé části pokračoval český mistr ve zlepšené obraně a dobré hře na doskoku. V závěru poločasu měl devítibodový náskok (44:35) a Patras už jen lehce korigoval. Ceaser měl tou dobou 10 bodů.

Po přestávce se k Ceaserovi střelecky přidali Christian Bishop či Rylich. Český mistr se dostal poprvé do dvojciferného vedení 60:50 a před závěrečnou částí vedl o osm. V poslední desetiminutovce narostl i díky bodům Browna náskok Nymburka na dvanáctibodový rozdíl (81:69). Přestože Patras snížil, blíže než na šest bodů se už nedostal. Nymburk nakonec vyhrál o osm.

"Od prvního týdne máme pocit, že si tým sedl. Není to jen na hřišti, ale i mimo něj. Je to sice taková omílaná pohádka, ale letos je to pravda. A to pomáhá, když si člověk s kluky na hřišti vyhoví. Díky tomu se hraje na jiném levelu, než kdyby si hráči nerozuměli," doplnil Jaromír Bohačík.

Promitheas Patras – Nymburk 78:86 (23:24, 39:44, 59:67)

Nejvíce bodů: Perry 18, Williams a Iwundu po 14 – Ceaser 16, Brown 15, Bishop a Shumate po 12. Fauly: 21:26. Trestné hody: 30/23 – 24/17. Trojky: 11:9. Doskoky: 33:49.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články