Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nymburk ukázal školákům basketbalovou show, Kolínu nestačil ani triple double Igrutinoviče

Speciální dopolední utkání před zraky školáků změnili basketbalisté Nymburku ve vítězství 114:75 nad Kolínem a neporazitelnost v NBL prodloužili na 74 zápasů. V předehrávce 14. kola na tom nic nezměnil ani fenomenální výkon kolínského křídla Luky Igrutinoviče, kterému chyběl jeden doskok k tomu, aby ve čtyřech statistických ukazatelích dosáhl na dvojciferné číslo.

Zach Hankins z Nymburku
zdroj: PR autor: ERA Basketbal Nymburk/David Šváb

Srbský hráč nastřílel mistrovskému týmu 17 bodů, přidal 11 asistencí a vedle 9 doskoků zkompletoval neobvyklý triple double 10 získanými fauly. Dopustil se však i šesti z celkových 23 ztrát hostů, zatímco celý nymburský tým spáchal jen osm nevynucených chyb.

Obhájci titulu dali také patnáct trojek proti sedmi kolínským. Ve druhé čtvrtině nastříleli 40 bodů a v poločase vedli 68:42, za vlastním sezonním maximem nakonec zaostali o tři body.

Nejlepším střelcem byl s 20 body Zachary Hankins, Martin Kříž z pozice náhradníka přidal čtyři trojky a 18 bodů. Vedle Igrutinoviče dali 17 bodů i spoluhráči Martin Kolář a Vlatko Granič, ale předposlední tým tabulky i přesto utrpěl už osmou ligovou porážku za sebou.

Atmosféra hráče pohltila

Aktéři zápasu byli nadšení z atmosféry, kterou vytvořilo 1100 dětí. "Síly na palubovce byly rozděleny jasně. Hlavní bylo to, co se dělo kolem. Bylo skvělé, že si děti mohly užít profesionální basketbal," pochvaloval si akci "Mistři školákům" domácí kouč Oren Amiel.

"Nebylo tak důležité to, co se dělo na hřišti, jako to, co se dělo v ochozech. Pro všechny hráče to byl super zážitek. Hrát pro děti, které nadšeně tleskají každému koši," doplnil Kříž.

Kolínský kouč Pavel Beneš uznal, že výsledek odpovídá tomu, že se utkaly týmy z opačných pólů tabulky. "O výsledku to nebylo, šlo hlavně o propagaci basketbalu. Akce je vynikající ve všech rozměrech a mohl by se z toho stát víceméně folklor pro všechny kluby. Každý by takhle jednou za rok mohl hrát," doplnil.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 14. kolo:

Nymburk - Kolín 114:75 (28:21, 68:42, 85:60)
Nejvíce bodů: Hankins 20, Kříž 18, Peterka 16 - Kolář, Igrutinovič a Granič po 17.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články