Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nymburk se po zdařilé odvetě s Děčínem posunul do čela. Brno jim ale dýchá na záda

Senzační skalp basketbalistů Děčína z úvodu sezony si mistrovský Nymburk vzal zpátky. V předehrávce 14. kola zvítězili jednoznačnějším rozdílem 102:86 a vystřídali tak Severočechy v čele pořádí NBL. Děčín se naopak po třetí porážce v sezoně propadl na čtvrté místo. Těšně v závěsu Nymburka se drží basketbalisté Brna, jenž v dohrávce s Osravou vyhráli 82:72. Se dvěma prohrami, stejně jako Nymburk, jsou druzí jen vinou horšího skóre.

Nymurský Eric Locket
zdroj: FB Basketball Nymburk

Děčín v říjnovém domácím duelu senzačně zvítězil 84:82 a skalp domácího hegemona získal po deseti letech, na další mohl pomýšlet jen v úvodu odvety. Vypracoval si v něm sedmibodový náskok, ale favorit ještě před první přestávkou skóre otočil a šel do dvojciferného vedení.

Ve třetí části hosté snížili až na devítibodový rozdíl (67:76), ale mistrovský tým si závěr pohlídal. V jeho dresu zazářil autor 20 bodů, devíti asistencí a pěti doskoků Marek Klassen. Kanadský rozehrávač trefil pět trojek, celý nymburský tým jich dal 14 při skvělé padesátiprocentní úspěšnosti.

"Dnes jsme ukázali, že umíme střílet za tři, což z tréninku víme, jak hráči střílí, ale dosud se to nedařilo dostat i do zápasů," konstatoval nymburský trenér Ladislav Sokolovský. Přesto úplně spokojený nebyl. "Měli jsme soupeři dovolit o 10 až 15 bodů méně. Udělali jsme hodně chyb z pohledu taktiky a občas mi tam chybělo větší nasazení. Dostali jsme hodně bodů z protiútoků, jako kdybychom se neuměli vrátit zpět do obrany. Ale na tom se dá pracovat a to se dá zlepšit," řekl.

Děčínský kouč Tomáš Grepl viděl zlom v zápase už v závěru první čtvrtiny. "Na konci první čtvrtiny nás položil úsek 10:0, když jsme nebyli schopni zastavit clonu na hráče s míčem a dostávali jsme jednoduché koše od (autora 17 bodů) Watsona. Tím se Nymburk dostal do vedení 32:20 po první čtvrtině. To nás zlomilo na zbytek zápasu," řekl.

Brňané zlomili tým Nové huti šestnáctibodovou šňůrou v závěru prvního poločasu od stavu 31:35. Ve třetí části vedli až o 25 bodů a až v posledním hracím období dovolili soupeři výsledek zkorigovat. Lídry brněnského týmu byli se 17 body Kameron Chatman a Oleksander Mišula. Ostravský Sukhmail Mathon zaznamenal double double za 15 bodů a 11 doskoků.

Brněnský trenér Lubomír Růžička byl spokojený s výkonem ve třech čtvrtinách, poslední ho zklamala. "Byla vlivem prostřídaní ovlivněná, ale co mě mrzí je, že jsme k tomu přistoupili lehkovážně. Poslední čtvrtina je zpráva pro mladé kluky, že musí ještě zapracovat, aby byly etablovanými hráči v NBL," řekl Růžička.

Basketbalová Kooperativa liga mužů:

3. kolo:

Brno - Ostrava 82:72 (20:19, 49:36, 68:46)

Nejvíce bodů: Chatman a Mišula po 17, Š. Svoboda 9 - Mathon 15, Belikov 10, Majerčák a Jakel po 8.

14. kolo:

Nymburk - Děčín 102:86 (32:20, 59:43, 78:67)

Nejvíce bodů: Klassen 20, Watson a Simmons po 17 - Pomikálek a Matěj Svoboda po 17, Kroutil a Walton po 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články