Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk po výhře ve Ventspilsu postupuje ze skupiny Eurocupu

Ventspils (Lotyšsko) - Basketbalisté Nymburka vyhráli v utkání Evropského poháru ULEB ve Ventspilsu 85:59 a poprvé si zajistili účast mezi 16 nejlepšími týmy soutěže. Český celek postoupil z prvního místa ve skupině, druhý skončil německý Bamberg i přes dnešní prohru v Bielle 72:80. Nymburk čeká dalších šest zápasů ve čtyřčlenné skupině, kde narazí na vítěze skupiny F Crvenou Zvezdu Bělehrad, s níž se utkali už předloni, dále na Gran Canarii a turecký Türk Telekom. První zápas by Středočeši měli sehrát 26. ledna.

Nymburk při své třetí účasti v druhé nejprestižnější evropské soutěži díky jasnému triumfu na palubovce lotyšských šampionů dosáhl svého zatím nejlepšího výsledku na evropské scéně. A jeho hráči si zlepšili náladu po třech nečekaných prohrách v ligové soutěži za sebou.

Šestinásobným českým mistrům ve Ventspilsu k postupové jistotě stačilo jakékoliv vítězství a svěřenci trenéra Muliho Kacurina k němu došli velmi suverénně. Domácí sice po první trojce vedli, ale hosté vzápětí předvedli třináctibodovou šňůru a dali jasně najevo, že si v posledním utkání základní fáze nechtějí nijak komplikovat situaci na půdě outsidera, který prohrál všech šest zápasů ve skupině.

Muli Kacurin, trenér Nymburka:

"Jsem šťastný za všechny lidi v klubu, že se nám konečně podařilo dostat až mezi nejlepších 16 týmů. Vyplatilo se nám, jak jsme k zápasu dnes přistoupili, mentálně i fyzicky jsme byli výborně připravení a celé utkání jsme kontrolovali."

Nymburk soupeře předčil ve všech směrech, základem k výhře a zajištění vysněného postupu byla výtečná obrana v první polovině zápasu, díky které Středočeši svého soka nutili k mnoha ztrátám a sami naopak z rychlých brejků dávali jednoduché koše. Nymburku se navíc dařila i střelba z pole a v 16. minutě už vedl dvacetibodovým rozdílem. V tu chvíli už bylo jasné, že Středočeši míří mezi elitní šestnáctku soutěže.

Ventspils - ČEZ Nymburk 59:85 (13:27, 24:46, 44:66)

Nejvíce bodů: Kalve a Bertans po 14, Zakis 12, Buskevics 10 - Lewis 22, Benda 15, Ricci 13, Lee 10. Rozhodčí: Neskovič (Srb.), Čebyšev (Rus.), Sharro (Švéd.). Trestné hody: 25/16 - 17/16. Fauly: 17:20. Trojky: 5:5. Diváci: 1800.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články