Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalisté Nymburku porazili Biellu, postup mají na dosah

Pardubice - Basketbalisté Nymburka v pátém utkání Evropského poháru ULEB porazili italskou Biellu jasně 84:60. Nymburk bohatě překročil svůj plán: drtivou výhrou odvrátil možnost vyřazení, které by přinesla případná porážka. Navíc zvítězil výrazně vyšším než potřebným devítibodovým rozdílem. Pokud příští úterý vyhrají v lotyšském Ventspilsu, postoupí bez ohledu na výsledek druhého zápasu do další fáze druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Diváci v pardubické ČEZ Areně společně s hráči slavného Orbisu Praha v hledišti byli zvědaví, jak se Nymburk v klíčovém utkání o přežití v Eurocupu vyrovná s posledními dvěma ligovými porážkami v Prostějově a právě Pardubicích.

Středočeši s lídrem skupiny od začátku hráli soustředěně a hlavně výtečnou obranou drželi v šachu obávané kanonýry šestého celku italské ligy. Přestože se domácí zejména v prvním poločase trápili se střelbou z dálky, nenápadně si budovali mírné vedení. Od druhé desetiminutovky jim hodně pomohli střídající Ron Lewis s Ladislavem Sokolovským, kteří dlouho seděli na lavičce, ale pak spustili střelecký koncert.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání ČEZ Nymburk - Lauretana Biella

Muli Kacurin, trenér Nymburka:

"Hlavní bylo, aby hráči změnili své myšlení. Nebyli jsme v jednoduché pozici, ale řekli jsme si, že se v tom špatném už nebudeme pitvat a budeme hledět jen na dnešek. Tým na to reagoval excelentně a získal velmi důležitou výhru."

Zápas se ve prospěch Nymburka zlomil už na konci prvního poločasu. Svěřencům kouče Muliho Kacurina se povedla sedmibodová šňůra, Italové se dlouho nemohli střelecky prosadit a začali se dostávat pod tlak českých mistrů, kteří za poločas soupeři dovolili nastřílet pouhých 23 bodů.

Hlavní nápor Nymburka přišel až po poločase

Nymburští hráči k poctivé obraně přidali i nadstavbu v útoku, když se Sokolovský, Lewis a Lenzley postarali o čtyři přesné trojkové zásahy a vyrazili do velkého trháku. Biellu navíc rozhodila i technická chyba a následné "vyfaulování" německého pivota Schultzeho už ve 23. minutě. Nymburku se začalo výrazně dařit i na polovině soupeře a 14 minut před koncem vedl už o 20 bodů. Biella začala se stahováním hrozivého manka příliš pozdě, byť se jejím hráčům začala dařit střelba z tříbodového prostoru.

Basketbalistům Nymburku se na rozdíl od posledních ligových zápasů dařila hra pod košem i ve větší vzdálenosti a mnohonásobně vrátili soupeři prohru z Itálie v úvodním utkání skupiny, kde prohráli o jediný bod. Na místě, kde v sobotu utrpěli potupnou ligovou prohru s Pardubicemi, si mohli vychutnat ovace publika vestoje.

ČEZ Nymburk - Angelico Biella 84:60 (15:12, 32:23, 58:38)

Nejvíce bodů: Lee 20, Sokolovský a Lewis 16, Lenzley 12 - Smith 20, Garri a Soragna 8. Rozhodčí: Lottermoser (Něm.), Vojinovič (Srb.), Michajlov (Rus.). Fauly: 25:24. Pět chyb: 37. Sokolovský - 23. Schultze, 39. Soragna. Trestné hody: 25/18 - 23/15. Trojky: 8:5. Diváci: 4 830.

ČEZ Nymburk - Lauretana Biella
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články