Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Nymburk hraje klíčový zápas, doma hostí Nancy

Praha - Basketbalisté Nymburku sehrají klíčové utkání skupiny Evropského poháru. V domácím prostředí Tipsport Areny přivítají francouzské Nancy, kterému potřebují oplatit těsnou porážku 76:78 z prvního vzájemného duelu a dotáhnout se na něj na druhém místě skupiny C. Utkání v pražské Tipsport Areně začne v 18:30, přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Nancy zatím patří k nejsilnějším týmům skupiny, z pěti zápasů prohrálo jen na hřišti Virtusu Řím 79:85. Jinak hraje poměrně přesvědčivě a spolu s Římem je hlavním favoritem na dvě ze čtyř postupových míst. "Bude to velmi důležitý zápas z hlediska umístění v tabulce. Nancy jsou v ní druhým týmem a v případě výhry bychom mohli jít na jejich místo. Vítězství v Seville nás dostalo do dobré situace," řekl před zápasem nymburský trenér Kestutis Kemzura.

Nymburk se v prvním utkání přesvědčil, že s francouzským celkem může hrát, když několikrát dohnal náskok soupeře a ještě tři minuty před koncem držel nerozhodný stav. "Závěr jsme ale bohužel nezvládli. Nezahráli jsme dobře poslední dvě pozice a dali jsme jim šanci, aby si zápas uhráli na trestné hody. Nancy je proměnilo a získalo zápas pro sebe," uvedl trenér Kestutis Kemzura. "Chybělo nám něco navíc, čím bychom koncovku zvládli lépe," dodal kapitán Jiří Welsch.

Francouzská nebezpečí

V utkání se dařilo zejména Dariusi Adamsovi, který proměňoval i těžké střely a zaznamenal 22 bodů. Důležitou roli hrál také francouzský reprezentant Florent Pietrus, který k tradičně dobré obraně přidal 16 bodů. Oba jsou nejlepšími střelci Nancy i v součtu všech zápasů. Adams je dokonce v celkovém hodnocení třetím nejlepším hráčem soutěže - v průměru dává 19,4 bodu a k tomu přidává 6,6 asistence a 5,2 doskoku na utkání.

Cesta k úspěchu vede především přes ubránění Adamse, Nymburk zároveň potřebuje předvést svou lepší stránku. V této sezoně totiž podává nevyrovnané výkony, což ukázal v posledním utkání VTB ligy s Volgogradem. Po většinu zápasu sice vedl, ale v poslední čtvrtině ho potkal výpadek, který ho nakonec připravil o výhru. "Soupeře jsme měli na lopatě, vedli o šest až deset bodů a pak vlastními chybami a nedůrazným vracením se do obrany jsme o náskok přišli. To nás může mrzet," řekl pivot Petr Benda.

Nymburk si tak pokazil náladu po předchozích dobrých výsledcích, když v Eurocupu porazil doma v prodloužení Řím a následně uspěl i v Seville, čímž se dostal do postupové trojky. Pokud by zdolal Nancy o tři a více bodů, byl by už na druhém místě. "Výhra v Seville byla velmi důležitá, ale je třeba ji potvrdit i doma," prohlásil rozehrávač Darius Washington.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články