Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nymburk hlásí další posilu, amerického rozehrávače Hardinga. Je nezastavitelný, ví Kozák

Novou posilou basketbalistů Nymburka se stal americký rozehrávač Jerrick Harding. Do týmu šestnáctinásobného českého mistra míří po dokončení univerzity Weber State z divize I NCAA.

Harding byl spoluhráčem českého pivota Michala Kozáka a vybudoval si pověst excelentního střelce. V Nymburce podepsal dvaadvacetiletý rodák z Kansasu roční smlouvu s možností prodloužení o další rok.

"Je to velmi talentovaný hráč, který do našeho týmu přinese jiskru v podobě svých unikátních střeleckých schopností. Od prvního kontaktu s ním jsem cítil jeho vášeň a touhu začít profesionální kariéru právě v Nymburce," uvedl trenér Oren Amiel.

"Je to přesně ten typ hráče, který jsme hledali. Je hladový, soutěživý a hlavně se hodí do našeho stylu basketbalu. Je to ofenzivní zabiják. A to i přesto, že se 185 centimetry patří k menším hráčům."

Harding je střeleckým rekordmanem univerzity Weber State s 2266 body, což je o 332 více, než dal za stejnou školu Damian Lillard, současná hvězda NBA z Portlandu. Harding drží i rekord školy s 46 body za zápas. Dvakrát byl nejlepším střelcem celé konference Big Sky. V uplynulé sezoně nastřílel v průměru 22,2 bodu.

"Jerrick je jeden z individuálně nejlépe vybavených hráčů, se kterým jsem doposud hrál. Je všestranný, talentovaný a i přes nižší výšku se nebojí kontaktu. Myslím si, že se bude těžko zastavovat komukoliv," dodal Kozák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články