Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nymburk drama nepřipustil a Svitavy přehrál i podruhé

Po pondělním vítězství 79:70 triumfovali basketbalisté Nymburku i ve druhém utkání semifinále play-off proti Svitavám. Východočeského soupeře porazili 89:67, udrželi si stoprocentní úspěšnost ve vzájemných duelech a vedou v sérii 2:0. 

Eugene E. Lawrence z Nymburku
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Zatímco v úvodním semifinále drželi hráči Svitav s obhájcem titulu krok a vyrovnanou bitvu prohráli o devět bodů, tentokrát stačili tempu favorita jen v první čtvrtině, v jejímž průběhu vedli rozdílem osmi bodů.

Nymburk pak ovšem zapnul v obraně, skóre bleskově otočil a ve druhé části dovolil hostům jen pět bodů. Šňůrou 17:0 si následně vypracoval šestnáctibodový "polštář" a odpor soupeře víceméně zlomil.

"Rozhodující bylo, že se nám oproti prvnímu utkání povedla větší bodová série. Pak už jsme hráli v pohodě, naopak na Svitavy padla deka. Proto jsme zápas rozhodli dávno před koncem," řekl Vojtěch Hruban.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk podruhé přehrál Svitavy a dvě výhry ho dělí od finále

Nymburský náskok narostl před poslední částí na 30 bodů a o vítězi nebylo pochyb. "U nich to budou jiné zápasy. Doma si budou víc věřit, poženou je fanoušci, takže to bude o stupeň těžší duel pro nás," očekává Hruban před pátečním pokračováním série.

"Pro nás je velmi složité hrát dva zápasy po sobě na úrovni Nymburku. To není omluva, ale fakt. Na kluky jsem přesto pyšný, protože se nezlomili a neprohráli o padesát. Naopak, v poslední čtvrtině ztrátu stáhli. Myslím si, že jsme tu položili základ k tomu, aby jel Nymburk k nám s maximální koncentrací. A moc bych si přál se sem ještě jednou vrátit," uvedl kouč Svitav Lubomír Růžička.

Semifinále play-off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:

Nymburk - Svitavy 89:67 (22:20, 41:25, 70:40) Nejvíce bodů: Hruban 18, Barač 13, Ray 9, Davis 8 - Smithson 17, Jelínek 11, Puršl 10, Teplý 9. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články