Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nymburk první semifinále zvládl. Svitavy porazil o devět bodů

Nymburští basketbalisté potvrdili předpoklady a získali první semifinálové vítězství. V duelu se Svitavami definitivně rozhodli v nástupu do závěrečné čtvrtiny a nakonec zvítězili o devět bodů 79:70.

Nymburský Kendrick Ray
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Nymburk za celou sezonu prohrál jediný zápas s Pardubicemi a v play-off má nyní bilanci jediné porážky z posledních 59 utkání. Proti Svitavám však musel hrát naplno až do koncovky podobně jako v únoru, kdy s nimi doma vyhrál jen o čtyři body.

Během utkání si favorit sice vytvořil náskok až 12 bodů, když se střelecky dařilo Vojtěchu Hrubanovi, autorovi 18 bodů, ale nepovedlo se mu soupeře zlomit. Svitavy sice výrazně ztrácely na doskoku, kde soupeři dovolily 20 útočných doskoků a 15 bodů z druhých šancí, ale přesnější střelbou z dálky zůstávaly v kontaktu.

Necelých pět minut před koncem snížil nejlepší střelec hostů Pavel Slezák na pouhých šest bodů, jenže koncovka patřila nejužitečnějšímu hráči soutěže Kendricku Rayovi. Americký mladík dal osm bodů v řadě a definitivně odpor Svitav zlomil.

"Nebylo to lehké vítězství, skřípalo to hlavně v útoku. Nebyl to krásný zápas, ale bod je bod," popsal nejlepší střelec utkání Vojtěch Hruban, který v dresu vítězného celku nastřádal dvacet bodů.

"Nemůžeme být spokojení. Nymburk jsme chtěli překvapit, ale bohužel se nám to nepovedlo. Měli jsme dobré, ale také špatné pasáže. Určitě je velký prostor pro zlepšení," líčil pro ČT svitavský Roman Marko. "Bude to těžké," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články