Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nymburk doma dominoval a má výrazně nakročeno do čtvrtfinále Ligy mistrů

Basketbalisté Nymburka v úvodním osmifinále Ligy mistrů porazili 92:70 Bandirmu. Turecký celek kvůli finančním problémům přišel před play-off o americké opory a Středočeši toho dokonale využili. Domácí v pražské hale Královka potvrdili roli nejlepšího týmu základní části. Druhý zápas série hrané na dvě vítězství se v Turecku uskuteční za týden.

Vojtěch Hruban v akci
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Výběr trenéra Orena Amiela s výjimkou prvního koše celý zápas vedl, a když jeho náskok ve třetí čtvrtině narostl až na 29 bodů, závěrečné dějství už se pouze dohrávalo.

"Chtěli jsme hrát rychle, spoléhat na otevřené střely a intenzivní obranu, což se dařilo," řekl pivot Zach Hankins. "Ke konci už pak bylo těžké udržet při takovém náskoku koncentraci, ale jak nám trenér v šatně řekl, musíme od sebe chtít maximum za každé situace," přidal.

Amiel tak mohl v poslední desetiminutovce šetřit klíčové hráče včetně Vojtěcha Hrubana, který byl s 19 body nejlepším střelcem. Dalších 18 bodů přidal Jaromír Bohačík a navíc bodovali i všichni ostatní domácí hráči. Středočeskému celku také pomohlo 14 úspěšných trojek.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk přejel Bandirmu a je blízko postupu v LM

"Takový typ zápasů je vždycky ošemetný, protože jen vy jste v roli, ve které můžete ztratit. Podle mě jsme hráli slušně, ale musíme být daleko konzistentnější," uvedl v tiskové zprávě trenér Amiel. "Jsme uprostřed dlouhé sezony a další věc, nad kterou přemýšlím, je fakt, že musíme zůstat zdraví," dodal.

Druhý zápas se uskuteční v Turecku příští týden v úterý a Nymburk čeká nepříjemné cestování, které zahrnuje i tříhodinovou cestu trajektem. Pokud by český mistr venku neuspěl, případné třetí utkání by se v hale Královka odehrálo 17. nebo 18. března.

V případě postupu Středočeši narazí na lepšího z dvojice AEK Atény - Bonn a i ve čtvrtfinále by měli výhodu domácího prostředí pro možný rozhodující zápas. V AEK působí bývalý hráč Nymburka Kendrick Ray a za české šampiony si zahrál i Eugene Lawrence z Bonnu.

Nymburk - Bandirma 92:70 (29:19, 56:40, 79:52)

Nejvíce bodů: Hruban 19, Bohačík 18, Dixon 12 - Hazer 17, Sengun 16, Oncel 15. Fauly: 19:11. Trestné hody: 11/8 - 15/5. Trojky: 14:7. Doskoky: 39:36.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články