Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Nymburk téměř na lopatkách. Středočeši ale zase kouzlili v prodloužení

Naposledy v nejvyšší soutěži prohráli 31. března 2018. Neporazitelnost Nymburku trvá i nadále, i když tentokrát měl favorit hodně namále. Středočeši v předehrávce pátého kola nadstavby vyhráli na palubovce USK 93:88 až po prodloužení.

Zach Hankins z Nymburku
zdroj: PR autor: ERA Basketbal Nymburk/David Šváb

Nymburští, kteří přijeli oslabení o reprezentanty Jaromíra Bohačíka a Vojtěcha Hrubana sice promarnili vedení o 15 bodů a v závěrečné čtvrtině pustili soupeře do vedení, ale nakonec natáhli rekordní vítěznou sérii na 84 zápasů.

V úvodu zápasu to přitom rozhodně nevypadalo, že by šestnáctinásobní šampioni měli mít problémy. První čtvrtinu vyhráli 31:18.

Jenže domácí ve druhém poločase srovnali se soupeřem krok a ve čtvrté čtvrtině skóre otočili, vypracovali si náskok čtyř bodů a necelé tři minuty před koncem vedli o dva body. Nymburk ale srovnal a nakonec o vítězství nad USK rozhodl stejně jako v nedávném finále poháru až v prodloužení.

"Jestli někdo miluje basketbal, ať se chodí dívat na zápasy USK s Nymburkem. Je to třetí utkání, které jsme s nimi hráli a rozhodlo se v koncovce," připomněl kouč Středočechů Oren Amiel listopadovou výhru 90:80, o které Nymburk na Folimance rozhodl až v úplném závěru.

Trenéra USK Dina Repešu mrzel promarněný začátek zápasu. "To nebyla naše hra, s ní jsem byl spokojený až začátkem druhé půle," uvedl v tiskové zprávě. "Pokud soupeři, jako je Nymburk, dáte hned v úvodu sebedůvěru, je složité ho pak zastavit," přidal.

"Podařilo se nám vrátit do zápasu, i když jsme už ztráceli patnáct bodů. Pak rozhodly maličkosti. Nedali jsme nějaké dvojtakty, útočný doskok. Byly to detaily, které ukázaly, že máme ještě daleko k tomu, abychom vyhrávali takováto velká utkání. Velké týmy tyhle malé věci umí," prohlásil Repeša.

USK Praha - Nymburk 88:93 po prodl. (18:31, 41:50, 64:66, 80:80)

Nejvíce bodů: Stevanovič 24, Mareš 19, Marič 14 - Hankins 23, Dalton 19, Rogič 18.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články