Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nymburk bude proti Prienai odvracet komplikace s postupem

Pardubice - Pokud chtějí basketbalisté Nymburka postoupit do jarní fáze Evropského poháru, potřebují ve středu doma porazit litevský celek BC Prienai. V případě zopakování porážky z minulého týdne se stejným soupeřem by se dostali pod tlak nutnosti vyhrát oba zbývající zápasy ve skupině. Utkání sledujte v přímém přenosu od 19:25 na ČT sport a našem webu.

Zápas Nymburk - Prienai
zdroj: ČT24 autor: Mlejnková Alexandra

Prienai v minulém kole doma přehrálo Nymburk 84:66 a nad českým mistrem vyhrálo podruhé za sebou. V minulé sezoně ho na jeho hřišti udolalo 83:80. "Před týdnem Prienai vyhrálo zaslouženě. Několikrát jsme se snažili je dohnat, ale nezvládli jsme to. Byli zkrátka silnější. Nás to ale nepřekvapuje. Z loňska víme, že ačkoliv má tento tým malý rozpočet, umí hrát skvěle a mají výborného trenéra. V naší skupině jsou všechny týmy téměř na stejné úrovni," řekl kouč Nymburku Ronen Ginzburg.

V domácím prostředí by měl Nymburk podat lepší výkon. V této sezoně totiž na své palubovce prohrál pouze s VEF Riga ve VTB lize 81:83. "Jednoznačně to bude velký zápas pro oba týmy, budeme bojovat o vedení ve skupině. Vítězství by nás dostalo do skvělé pozice. Prienai je tým s velmi dobrou obranou a my musíme dohnat manko 18 bodů, které máme z Litvy. Pokud se ale budeme dostatečně soustředit a hrát naši hru, určitě jsme schopni se s tím poprat," věří pivot Drew Naymick.

Se svými spoluhráči si bude muset dát pozor zejména na podkošovou dvojici Urbutis, Orelik; oba před týdnem zaznamenali po 15 bodech. O bod více nasbíral jen rozehrávač Janavičius. "Nemají klasické mohutné pivoty, proti kterým já hraji radši. Takže pro mě jsou zápasy s takovým soupeřem jiné, hlavně v obranné části," řekl Naymick.

Prienai je však silné i na perimetru, kde patří ke klíčovým hráčům křídlo Kadžiulis. "Oni mají velmi silný a vyrovnaný tým. Všichni hráči mají přehled o hře, vědí, jak se pohybovat, jsou skvělí obránci a většina z nich umí vystřelit a proměnit šance za tři body," připomněl Naymick, že litevský tým v prvním duelu přestřílel Nymburk při trojkách v poměru 8:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články