Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nymburk si po prohře v Litvě zkomplikoval postup v poháru ULEB

Prienai (Litva) - Basketbalisté Nymburka utrpěli ve 3. kole základních skupin Evropského poháru ULEB první porážku. Na palubovce litevského celku BC Prienai vinou nepovedené první půle podlehli 66:84 a zkomplikovali si postup do dalších bojů. Za týden čeká Středočechy odveta na domácí půdě.

"Soupeř si zasloužil vyhrát, byl lepší. Vůbec nás ale nepřekvapil, protože z minulé sezony víme, že i když má malý rozpočet, umí hrát a má dobrého trenéra," vysekl nymburský trenér Ronen Ginzburg poklonu svému protějšku Virginijusi Seskusovi. "V naší skupině jsou všechny týmy takřka na stejné úrovni, ale naši hráči dnes nebyli připraveni vyhrát, zatímco soupeř hrál odhodlaně a uspěl," dodal kouč českého mistra.

V minulém ročníku český mistr v Litvě zvítězil 83:80 a doma prohrál 79:91, tentokrát se mu ale na palubovce soupeře od začátku nedařilo. Jako první se sice trefil navrátilec Welsch, od té doby už ale Nymburk v zápase ani jednou nevedl.

Domácí devíti body za sebou otočili skóre a pak postupně zvyšovali náskok. Český šampion do konce první čtvrtiny snížil desetibodovou ztrátu na přijatelný stav 17:21, jenže ve druhé čtvrtině opět nezachytil nástup a minutu a půl před pauzou po trestném hodu Orelika prohrával o hrozivých 22 bodů.

Nymburk měl sice v poločase lepší procentuální střelbu za dva body, nestíhal ale pokrývat dalekonosné pokusy domácích. Litevský celek si za první půli připsal hned sedm z celkových osmi úspěšných trojek.

Po změně stran hosté zaveleli k náporu a po šňůře 11:1 se k domácím dotáhli na rozdíl sedmi bodů. Víc už se ale ve skóre soupeři nepřiblížili. Litevský tým v poslední minutě třetí čtvrtiny znovu odskočil do dvouciferného vedení a závěrečnou čtvrtinu už si pohlídal. Nymburku nepomohlo ke zvratu asi devatenáct bodů nejlepšího střelce utkání Radoslava Rančíka.

Skupina A:

BC Prienai - ČEZ Basketball Nymburk 84:66

Nejvíce bodů: Janavičius 16, Orelik, Urbutis oba 15 - Rančík 19, Welsch 12, Benda, Abrams, Taylor všichni 8. Rozhodčí: Latisevs (Lot.), Čebyšev (Ukr.), Dragojevič (Č. Hora.). Fauly: 23:23. Trestné hody: 31/22 - 23/17. Trojky: 8:3. Diváci: 1100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články