Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Nepříjemnost na cestě do Valencie. Hráčkám USK nedorazilo vybavení

Nejen marodka dělá vrásky hráčkám ZVVZ USK Praha. Ve středu je čeká druhé utkání v Eurolize, týden po domácí výhře nad Szekszárdem se představí na hřišti Valencie. České mistryně se musí dál obejít bez řady podkošových hráček včetně zraněné americké opory Brionny Jonesové. Navíc jim nedorazilo letadlem potřebné vybavení.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráčky USK musely trénovat v mužských dresech

Při přestupu ve Frankfurtu letecká společnost nestihla přeložit části výpravy zavazadla, a tak se pět z devíti cestujících hráček ocitlo ve Valencii bez některých důležitých věcí. Boty a dresy měly u sebe, ale trénink částečně absolvovaly ve vypůjčeném oblečení domácího mužského týmu.

"Bohužel mezi Frankfurtem a Valencií toho moc nelétá. Doufáme, že odpoledne před zápasem zavazadla budou na místě," uvedl vedoucí týmu Simon Bytel.

USK je stále oslabený

"Nastoupíme ve stejné sestavě, v jaké jsme hrály doma. Dosud se nám nevrátil žádný rekonvalescent. Hrajeme sice proti nováčkovi, ale jde o známý tým z dřívějška. Ani Valencie se momentálně nenachází v nejlepší formě a také má problém se zraněními. Budeme se toho snažit využít," řekla trenérka USK Natália Hejková.

Slovenská trenérka se musí v úvodu euroligové sezony obejít vedle Jonesové, jež má svalové zranění, bez Veroniky Voráčkové nebo Veroniky Šípové. Voráčková laboruje s kotníkem, Šípová je po operaci menisku. Do konce sezony bude chybět nizozemská pivotka Emese Hofová, další Američanka Merritt Hempeová čeká na udělení makedonského pasu.

"Valencie sice nemá tak úzkou rotaci jako my, zato jim chybí dvě důležité hráčky Alba Torrensová a Cristina Ouviňaová. Ta hrála také dříve u nás," uvedla Hejková. Připravená je ale jiná bývalá hráčka pražského celku Leticia Romerová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články