Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Myslím, že facka v Opavě byla dostatečná, věří Palyza

Spokojený, ale ostražitý je nymburský basketbalista Lukáš Palyza poté, co jeho tým vyhrál ve finále NBL druhý zápas s Opavou. Spokojený je po jasné výhře ve třetím zápase finálové série (110:65). Ostražitý zůstává před čtvrtečním utkáním v Opavě, v něm čeká, že soupeř bude silnější a jeho spoluhráči chytřejší, než při nedělní porážce. Čtvrteční zápas můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport Plus.

"Když prohrajete předchozí zápas, tak vždy chcete, aby ta odpověď byla co nejráznější. To se nám povedlo. Objektivně ale musím říct, že se Opava i v okleštěné sestavě prvních dvanáct minut držela a zlomili jsme to až potom," řekl Palyza, který připsěl ke druhé výhře Nymburka ve finále šestnácti body.

Slezané doplatili na neúspěšnou střelbu z dálky i úzkou rotaci hráčů. Vedle již zraněných Rostislava Dragouna, Radima Klečky, Keenana Gumbse a Radovana Kouřila přibyl na marodku také Luděk Jurečka, který do Nymburka neodcestoval. Naopak domácí se prezentovali dobrou obranou a kombinační hrou. Sedm hráčů dosáhlo na dvojciferný počet bodů. Nejlepším střelcem byl Jerrick Harding se 17 body.

"To je to, co chceme a co trenér Opavy nechce. Bohužel ve druhém zápase nás těmi kombinovanými obranami a trenérskými fígly nutil, abychom to dali jednomu hráči, a ten šel pod (pivota) Markussona jako nejvyššího hráče. Oni k tomu přímo vybízejí a nechtějí, aby ten pohyb balonu byl z naší strany tak pestrý. Víme, že to u nás tak nepoužívají, schovávají si to až na doma a chtějí tu sérii protáhnout co nejdéle. Platí tedy víc než kdy jindy, že je to jen bod na 2:1 a zápas v Opavě bude úplně jiný. I po taktické stránce," uvedl Palyza.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk porazil ve finále Opavu podruhé

Ve čtvrtém finálovém duelu, který je v Opavě na programu ve čtvrtek od 18:00, čeká znovu bouřlivou atmosféru. "Publikum je u nich skvělé a žene jejich hráče za limit normálních schopností. Osobně se mi v takové kulise hraje dobře. Je ale pravda, že se v určitých fázích nesmíme nechat strhnout. Z naší strany je třeba víc chytrosti a nesmíme se chytnout do jejich pastí. Poprvé se nám to stalo ve finále poháru a teď to bylo podruhé. Doufejme, že už jsme se poučili, další vykřičník nepotřebujeme," podotkl Palyza.

Zatímco dnes Nymburk vyhrál o 45 bodů a připsal si proti Opavě nejvyšší výhru v sezoně, podle dvaatřicetiletého střelce se dá čekat, že se Slezanům do čtvrtého zápasu vrátí hráči, kteří nyní chyběli.

"Jsem přesvědčen o tom, že dva nebo tři kluci, co necestovali, nebyli proto, aby si odpočinuli, a na čtvrtý zápas budou připravení. Nenechal bych se tím ukolébat. Čekám od Opavy all in (sázku na vše) a ještě větší nasazení než ve druhém zápase," řekl Palyza.

On sám ale udělá vše pro to, aby se už série neprodlužovala, a na rozhodující pátý zápas v Nymburce nedošlo. V Opavě slavili Středočeši titul také vloni.

"Z pohledu hráčů je to o tom, ukončit to co nejdříve. Nechcete tu sérii protahovat. Už jen kvůli věcem, které se třeba dějí v Opavě. Má zraněné hráče, je to nepříjemné. Jsme poučení v tom, že nás Opava porazila doma heroickým výkonem i v osmi lidech. Myslím, že to byla dostatečná facka, abychom ty chyby, které jsme tam vyváděli, už neopakovali," dodal Palyza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články