Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

LeBron James se chystá na utkání hvězd a vyhlásil: Poslední sezonu odehraju se synem

Hvězdný basketbalista LeBron James sní o tom, že uzavře svou bohatou kariéru v NBA v jednom týmu se svým synem. V rozhovoru pro server The Athletic nevyloučil, že se po příští sezoně, až mu vyprší smlouva v Los Angeles Lakers, vrátí do Clevelandu. Další rok je pak odhodlán hrát kdekoliv, kde bude případně jeho nyní sedmnáctiletý syn. Přání vyřkl během speciálního víkendu, kdy se konají v USA dovednostní soutěže a utkání hvězd.

LeBron James
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

"Poslední rok odehraju se svým synem. Ať už bude Bronny kdekoliv, budu tam taky. Udělal bych cokoliv, abych si rok se synem zahrál. Rozhodně to nebude o penězích," prohlásil sedmatřicetiletý čtyřnásobný šampion NBA.

Bronny James hraje hraje středoškolskou ligu, v roce 2024 by mohl podle současných pravidel jít do draftu. V té době bude jeho otci 39 let.

Bronny James
zdroj: Reuters

LeBron se také vyjádřil k případnému návratu do klubu svého srdce  Clevelandu. "Ty dveře nejsou zavřené," řekl James k možnému návratu do města, kde už v minulosti dvakrát působil a v roce 2016 klub z rodného Ohia dovedl k premiérovému titulu v NBA. Jako volný hráč si bude moci v roce 2023 s největší pravděpodobností vybírat z lukrativních nabídek.

Další rok, pokud se Jamesovo přání splní, už bude přímo na palubovkách nejprestižnější basketbalové ligy světa mentorovat svého syna. 

LeBron povede tým na utkání hvězd

James potvrdil spekulace, že by si chtěl na sklonku kariéry zahrát se svým synem, vpředvečer svého utkání hvězd. V pořadí 71. All-Star víkend, který potřetí v historii pořádá Cleveland, zakončí duel mezi výběry, které si po hlasování fanoušků vybrali kapitáni Kevin Durant a právě LeBron James.

V rámci hvězdného víkendu už proběhly dovednostní soutěže. Basketbalista Minnesoty Karl-Anthony Towns dokázal jako první ryzí pivot v historii vyhrát střelbu trojek. Králem smečařů se v předvečer populární exhibice stal Obi Toppin z New York Knicks, jenž si vynahradil loňskou porážku ve finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články