Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Král James odešel z Clevelandu. Jeho misí je pozvednout Lakers

LeBron James se pokusí oprášit starou slávu Los Angeles Lakers. Jedna z největších hvězd NBA podruhé v kariéře opouští Cleveland. Třiatřicetiletý čtyřnásobný nejužitečnější hráč ligy se dohodl s klubem v LA na čtyřletém kontraktu v celkové výši 154 milionů dolarů (3,44 miliardy korun).

LeBorn James
zdroj: Reuters

V týmu šestnáctinásobného vítěze NBA, který pětkrát po sobě nepostoupil do play-off a po předloňském ukončení kariéry Kobeho Bryanta postrádal lídra, se "Král James" pokusí oprášit starou slávu.

James v pátek oznámil, že se rozhodl neuplatnit opci na poslední rok smlouvy s Clevelandem, která mu měla zajistit 35,6 milionu dolarů (792 milionů korun). Potřetí v kariéře si tak vyzkoušel trh s volnými hráči. Po jeho nedělním otevření si sice vyslechl nabídku generálního manažera Clevelandu Kobyho Altmana, ale nakonec se rozhodl přijmout výzvu pozvednout kdysi slavný tým Lakers. Poprvé bude hrát za klub ze Západní konference.

Je nám líto, video expirovalo.
James podruhé opouští Cleveland s cílem pozvednout Lakers

S Clevelandem, kde v roce 2003 zahájil kariéru v NBA, se dvojnásobný olympijský vítěz loučí podruhé v kariéře. Po čtyřletém angažmá v Miami, s kterým získal dva mistrovské tituly, se před čtyřmi roky do týmu Cavaliers vrátil. Předloni ho dovedl k historickému triumfu v lize, avšak ve zbývajících třech finálových sériích Cleveland nestačil na Golden State.

"Severovýchodní Ohio, díky za neuvěřitelné čtyři sezony. Budeš navždy mým domovem," uvedl rodák z Akronu v Ohiu. Na rozdíl od prvního odchodu z Clevelandu, jenž u fanoušků Cavs vyvolal hodně zlé krve, se tentokrát nekonala žádná pompézní tisková konference, pouze stručné oznámení ze strany Jamesova managementu.

Také proto se tentokrát James dočkal poděkování od majitele Cavaliers Dana Gilberta. "LeBrone, vrátil ses domů a splnils hlavní cíl. Mám pro tebe jen slova uznání a vděku za všechno, co jsi pro nás udělal. Těším se, až tu jednou vyvěsíme tvůj dres s číslem 23," napsal Gilbert.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články