Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

James se stane volným hráčem. Odejde podruhé z Clevelandu?

Největší hvězda NBA LeBron James se rozhodl neuplatnit opci na poslední rok smlouvy s Clevelandem a bude volným hráčem. Třiatřicetiletý basketbalista si měl v nadcházejícím ročníku zámořské soutěže vydělat 35,6 milionu dolarů (792 milionů korun). Místo toho však bude potřetí v kariéře umístěn na trh s volnými hráči a už v neděli může jednat o přesunu do jiného klubu. Jeho agent Rich Paul o tom dle agentury AP už informoval zástupce Cavaliers. 

LeBron James v utkání proti Bostonu
zdroj: USA TODAY Sports autor: Ken Blaze

V poslední době se spekulovalo především o tom, že by James mohl odejít do Los Angeles Lakers. Podle ESPN může čtyřnásobný nejužitečnější hráč NBA posílit také Houston Rockets či Philadelphii 76ers.

Vyloučeno nicméně není ani Jamesovo setrvání v Clevelandu, kde v roce 2003 zahájil kariéru v lize. Po čtyřletém angažmá v Miami, s nimž získal v letech 2012 a 2013 dva mistrovské tituly, se před čtyřmi roky do týmu Cavaliers vrátil a předloni ho dovedl k historickému triumfu. Navíc s ním byl pokaždé v posledních čtyřech sezonách ve finále.

Podle zámořských médií by Cleveland mohl dvojnásobného olympijského vítěze udržet novou pětiletou smlouvou na 209 milionů dolarů. Ve hře je ale i kratší kontrakt, jaké s klubem podepisoval po svém návratu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články