Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jokič dovedl Denver k postupu přes Utah, Boston drží neporazitelnost v play-off

Basketbalisté Denveru zvládli rozhodující sedmé utkání proti Utahu, po vítězství 80:78 dokonali obrat v sérii a postoupili do druhého kola NBA. V defenzivně laděném duelu se nejvýrazněji prosadil Nikola Jokič s 30 body a 14 doskoky, navíc košem 27,8 sekundy před koncem rozhodl. Boston v semifinále Východní konference i podruhé zdolal obhájce titulu Toronto, tentokrát 102:99.

Nikola Jokič v utkání s Utahem
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Jak hráči Nuggets, tak Jazz se v rozhodujícím zápase trápili se střelbou: Denver měl úspěšnost 37 procent, Utah jen o jedno více.

Utah dokázal dohnat ztrátu 19 bodů, ale Denver dokonal obrat, neboť v sérii prohrával už 1:3 na zápasy. Dokázal to jako první tým od roku 2016, kdy se proti Golden State stejně vytáhl Cleveland.

V chaotické necelé poslední půlminutě držel Denver dvoubodové vedení, které mohl Torrey Craig 4,4 sekundy před koncem navýšit, z jasné pozice ale minul.

Mike Conley poté z protiútoku dostal možnost rozhodující střely, jenže tříbodový pokus košem nepropadl.

Na střelecké dostihy Jamala Murrayho s Donovanem Mitchellem tentokrát nedošlo. Murray zaznamenal 17 bodů, když trefil jen sedm z 21 pokusů, Mitchell měl bodů 22. Proměnil však dvě trojky a celkem jich v sérii zaznamenal 33, což je nový rekord soutěže.

Murray si připsal v sérii 32 trojek, čímž vyrovnal dosavadní maximum Stephena Curryho z roku 2016.

Nuggets nyní v Orlandu nastoupí proti Los Angeles Clippers, kteří v neděli vyřadili Dallas s Lukou Dončičem 4:2 na zápasy.

Boston se při druhé výhře nad Torontem mohl spolehnout na Jaysona Tatuma, jenž nasbíral 34 bodů, osm doskoků a šest asistencí, a také na Marcuse Smarta.

Ten nastřílel celkem šest trojek a zaznamenal 16 ze svých 19 bodů v poslední čtvrtině. "Když mi do koše spadla první (trojka), věděl jsem, že to bude dobré," řekl Smart, jenž pět trojek nastřádal během pouhých tří minut.

Pomohl tak dotáhnout dvanáctibodovou ztrátu, kterou Celtics nabrali na konci třetí čtvrtiny. Toronto zdolali v "bublině" v Orlandu již potřetí a popáté z šesti duelů v sezoně. "Musíme vyhrát čtyři zápasy. Série ještě neskončila," burcoval Tatum.

Kemba Walker nastřádal 17 bodů, Jaylen Brown přidal 16. Raptors vedl s 20 body a sedmi doskoky OG Anunoby, 19 bodů nastřílel Fred VanVleet, po 17 Pascal Siakam a Serge Ibaka a šestnáct rozehrávač Kyle Lowry.

Výsledky play-off NBA:

1. kolo Západní konference - 7. zápas: Denver - Utah 80:78 (konečný stav série 4:3).

2. kolo Východní konference - 2. zápas: Toronto - Boston 99:102 (stav série 0:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články