Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jednoznačná výhra v Eurolize. Basketbalistky USK porazily Györ 83:56

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha zvítězily v Evropské lize nad outsiderem Györem 83:56 a upevnily si třetí místo ve skupině A. Zápas ale z pohledu domácích vyloženě ideální nebyl. "Nebylo to bez chyb, v obraně jsme dostávaly laciné koše, hlavně hodně trojek. Hráčky byly občas nekoncentrované. Máme co zlepšovat, ale vítězství je doma. Výkon, který jsme podaly, ale v dalších zápasech stačit nemusí," uvedla trenérka USK Natália Hejková.

Utkání USK - Györ
zdroj: ČTK

V prvním vzájemném utkání v Maďarsku vyhrály Pražanky v říjnu o 39 bodů, tentokrát se jim v obraně ani útoku tolik nedařilo. Trenérka Hejková se na lavičce často vztekala kvůli nedůslednosti svých hráček.

Ještě v závěru poločasu se tak Györ držel ve hře, ovšem vydařená koncovka poločasu a zejména dobrý ofenzivní výkon Kii Vaughnové, kterou Maďarky jen těžko bránily, přinesly poločasové vedení o 14 bodů.

Krátce po změně stran se navíc povedlo USK náskok navýšit na 20 bodů a definitivně zlomit odpor soupeře. Vedení už si české mistryně bez potíží hlídaly a trenérka Hejková mohla v závěru dát šanci čistě české sestavě včetně euroligových debutantek Veroniky Voráčkové a Michaely Krejzové.

"V jednu chvíli jsme velmi dobře střílely a doskakovaly míče a to pomohlo k tomu, abychom si udržely náskok," uvedla Ilona Burgrová.

ZVVZ USK Praha - Györ 83:56 (21:10, 22:19, 17:13)

Nejvíce bodů: Vaughnová a Vyoralová po 16, Petrovičová 14, Dupreeová 12, Xargayová 11 - Kieselová 20, Simonová 10, Lichtarovičová 8. Fauly: 14:22. Trestné hody: 20/12 - 9/7. Trojky: 7:5. Doskoky: 50:35.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články