Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hráčky USK pokračují v Eurolize, hostí outsidera skupiny Györ

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha přivítají v Evropské lize outsidera skupiny A Györ. Proti maďarskému celku se chtějí dostat do rytmu, který ztratily přes vánoční svátky. V minulém kole doma proti Schiu pak zachránily výhru až v posledních vteřinách. Utkání sledujte živě od 19:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

České mistryně se Schiem prohrávaly celý zápas, výhru si zajistily až díky obratu pět vteřin před koncem. "Přes pauzu tým ztratil svůj rytmus. Vypadalo to, jak kdybychom byly znovu na začátku sezony. Věřím, že proti Györu si zlepšíme chuť i náladu a chytneme se před dalšími zápasy," řekla trenérka USK Natália Hejková.

Pražanky první vzájemný zápas vyhrály v Maďarsku 90:51. Györ utrpěl podobný debakl i v posledním duelu s Kurskem (55:90). Z dosavadních sedmi zápasů vyhrál jen nad Mersinem, který zatím prohrál vše. Spolu s tureckým celkem a Polkowicemi patří Györ k nejslabším týmům soutěže. "Györ odehrál slabší, ale i velmi dobré zápasy, takže nesmíme nic podcenit," podotkla Hejková.

Nejlepší střelkyní Györu je slovenská pivotka Žofia Hruščáková. K oporám patří i Američanky Brianna Kieselová a Cyesha Goreeová či Běloruska Tatsiana Lichtarovičová známá i z české ligy.

Podívejte se na sestřih posledního utkání USK v Eurolize se Schiem:

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK v závěru otočily zápas se Schiem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články