Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jednání o prodeji LA Clippers mohou pokračovat, Sterlingovu blokaci soud smetl

Los Angeles - Jednání o prodeji basketbalového klubu Los Angeles Clippers mohou pokračovat. Soud v Los Angeles rozhodl, že manželka potrestaného majitele týmu Donalda Sterlinga měla právo vyjednat dohodu s bývalým šéfem Microsoftu Stevem Ballmerem, který za klub nabídl rekordní dvě miliardy dolarů. Soudce tak zamítl pokus Donalda Sterlinga obchod zablokovat.

Donald Sterling
zdroj: ZUMA autor: Armando Arorizo

"Nemohu uvěřit, že už je to za námi," prohlásila Shelly Sterlingová, jež po vynesení předběžného rozhodnutí neudržela slzy. Sterling se podle svých právních zástupců hodlá odvolat, chystaný prodej klubu to už ale nemůže odložit. Právníci Sterlingové a Ballmera oznámili, že by chtěli transakci dotáhnout do 15. srpna.

Shelly Sterlingová, jež žije s manželem v odloučení, vyjednala obchod v květnu poté, co vedení NBA Sterlinga v dubnu doživotně vyloučilo za rasistické poznámky. Osmdesátiletý miliardář, jenž klub koupil v roce 1981, nejprve na obchod kývl, pak si to ale rozmyslel, zažaloval NBA a prohlásil, že jeho žena neměla právo bez jeho souhlasu prodej dojednat.

Devětasedmdesátiletá Sterlingová ale tvrdí, že je momentálně jedinou správkyní rodinného trustu, neboť u jejího manžela byla diagnostikována počáteční fáze Alzheimerovy choroby. Podle zakládací smlouvy v takovém případě mělo právo nakládat s majetkem přejít na Sterlingovou.

Sterling však tvrdil, že ho manželka podvedla, protože on ani lékařka Meril Platzerová při vyšetření netušili, že se provádí kvůli disponování s trustem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články