Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

James vynutil Miami rozhodující duel s Bostonem

Boston (USA) - Basketbalisté Miami si díky LeBronu Jamesovi a jeho 45 bodům vynutili rozhodující zápas o postup do finále NBA s Bostonem. Na jeho palubovce úřadující vicemistři ligy vyhráli šestý duel série 98:79, James navíc přidal 15 doskoků. O tom, kdo si zahraje s Oklahomou o titul, se rozhodne v sobotu v Miami. "Hrál absolutně bez bázně a ta jeho odvaha nakazila všechny ostatní," prohlásil o hrdinovi šestého pokračování trenér Miami Erik Spoelstra.

Basketbalisté Miami
zdroj: AP autor: Lynne Sladky

James odehrál 45 minut, proměnil 19 z 26 střeleckých pokusů z pole a na čtyři body se přiblížil svému osobnímu maximu v play-off. Vzepřel se tím statistice, podle níž Miami patnáctkrát z předchozích 16 zápasů v Bostonu prohrálo. On sám navíc ještě v době svého působení v Clevelandu dvakrát zažil právě v Bostonu vyřazení z play-off (2008 a 2010).

"Tady člověk potřebuje mít velký den. A pro nás je dobrá zpráva, že jsme schopni se odrazit ode dna i po té předchozí domácí porážce," řekl James. Vedle něj se dostal do dvouciferných čísel už jen Dwyane Wade, autor 17 bodů.

V domácím dresu Rajon Rondo nastřílel 21 bodů a přidal 10 asistencí, Kevin Garnett a Brandon Bass přidali po 12 bodech, Ray Allen 10, špatný den měl Paul Pierce, který trefil jen čtyři z 18 střel. Celému týmu Celtics propadl obroučkou jen jeden ze 14 tříbodových pokusů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články