Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Oklahoma vyřadila San Antonio a poprvé si zahraje finále

Oklahoma City (USA) - Basketbalisté Oklahomy jsou poprvé ve finále NBA. Postup si zajistili středečním vítězstvím 107:99 nad San Antoniem, které porazili počtvrté za sebou. Sérii vyhráli 4:2. Hráči Thunder dokázali ve finále konference otočit sérii ze stavu 0:2 čtyřmi vyhranými zápasy po sobě jako teprve třetí tým v historii.

Utkání Oklahoma - San Antonio
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

San Antonio si ještě chtělo sezonu prodloužit, a tak na svého soupeře doslova vletělo. Už v první čtvrtině vedli Spurs 34:16 a v poločase měli luxusní patnáctibodový náskok. Jenže Thunder se včas probudili, třetí čtvrtinu vyhráli 32:18 a v poslední části utkání definitivně otočili. Druhou půli Oklahoma vyhrála 59:36 a střílela s úspěšností 59 procent, zatímco hosté se dostal na pouhých 32,5 procenta.

"Připomíná mi to scénář jako z Hollywoodu. Nejdřív vyřadili Dallas, poté Lakers a teď nás. Tyhle tři týmy vyhrály deset z posledních 13 titulů, myslím, že nikdo předtím v jednom play-off takové týmy za sebou nevyřadil. To je obdivuhodné," pochválil soupeře trenér San Antonia Gregg Popovich.

Hvězdou utkání byl domácí Kevin Durant, který na hřišti strávil celých 48 minut. Nastřílel 34 bodů a doskočil 14 míčů. Russell Westbrook přidal 25 bodů a James Harden přispěl 16 body. San Antonio vedl Tony Parker s 29 body a 12 asistencemi, Tim Duncan připojil 25 bodů a 14 doskoků. Vynikající výkon podal náhradník Stephen Jackson, který trefil šest ze sedmi trojek a nasázel 23 bodů, jenže nikdo jiný v dresu Spurs se nedostal přes deset bodů.

"Tohle je skupina mladých mužů, která sjednotila naše město i stát tak, jak se to předtím nikomu nepovedlo," řekl majitel Oklahomy Clay Bennett. Thunder postoupili do finále poprvé, v roce 1996 ho hrál naposledy jejich předchůdce, tým Seattle SuperSonics.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články