Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Hart se blýskl osobním rekordem a skolil Washington, Satoranský nebodoval

Den po nejlepším střeleckém výkonu v sezoně skončil Tomáš Satoranský v NBA bez bodu a jeho Washington padl v Portlandu 118:127. Český reprezentant odehrál 16 minut, vystřelil pětkrát, připsal si čtyři doskoky i asistence. Portland měl ovšem Joshe Harta, který osobním rekordem v podobě 44 bodů řídil vítězství Blazers.

Josh Hart z Portlandu (uprostřed) v utkání s Washingtonem
zdroj: REUTERS

Hart byl ještě nedávno spoluhráčem Satoranského v New Orleans, než byli společně vyměněni do Portlandu. Blazers však pražského rodáka hned poslali do San Antonia a krátce nato přestoupil do Washingtonu, kde konečně pořádně hraje.

Tentokrát se dostal pětkrát do zakončení, ale neuspěl. Dvakrát z trojkového oblouku a třikrát z blízkosti koše, kde byl těsně bráněn. V poslední čtvrtině však patřil k hlavním postavám při snaze alespoň snížit až dvaadvacetibodové manko. Z jeho přihrávek těžil zejména Corey Kispert, na méně než sedm bodů už však Wizards domácím nepřiblížili.

Dva čtyřicetibodové výkony byly k vidění také v duelu Utahu se Sacramentem. Za hostující tým sice měl 41 bodů a 11 asistencí DeAaron Fox, ale domácí Jazz dotáhl k vítězství 134:125 Jordan Clarkson, který si 45 body vylepšil osobní maximum v NBA. Zároveň stanovil nový rekord klubu v počtu bodů hráče, jenž do utkání zasáhl z lavičky. Celkem dal v této roli přes 40 bodů už počtvrté.

"Před zápasem za mnou přišel spoluhráč Mike Conley, že v této sezoně ode mě ještě neviděl žádnou čtyřicítku. No a když mi to začalo padat, tak se mi začalo hlavou honit, že by to šlo," řekl Clarkson. "Víme, co v něm je, ale byl opravdu efektivní. Dát 45 bodů z pouhých 21 střel, to je opravdu obdivuhodné," chválil spoluhráče Bojan Bogdanovič.

Sezonní maximum si vylepšil Klay Thompson, který 38 body pomohl Golden State k výhře 122:109 nad obhájci titulu z Milwaukee. Pro Thompsona to byl druhý třicetibodový večer poté, co se v lednu vrátil po dvouletém zranění.

Jordan Poole mu pomohl 30 body. Stephen Curry se tak nemusel tlačit do zakončení a spokojil se s 8 body a 8 asistencemi, když často fungoval jako návnada pro obranu soupeře a vystřelil jen sedmkrát. Bucks táhl s 31 body Janis Antetokounmpo. "Je to bláznivé, když nejlepší hráč ligy má jen osm bodů, a my přesto vyhrajeme," prohlásil Poole.

NBA:

Chicago - Cleveland 101:91
Denver - Toronto 115:127
Golden State - Milwaukee 122:109
Miami - Minnesota 104:113
Portland - Washington 127:118 (za hosty Satoranský 4 asistence, 4 doskoky)
San Antonio - Indiana 108:119
Utah - Sacramento 134:125

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články