Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Györ nepříjemně dotíral, ale USK si doma vítězství vzít nenechalo

Basketbalistky USK Praha uspěly ve svém posledním utkání před vánoční pauzou a upevnily si vedení v euroligové tabulce. Pražanky doma v hale Královka porazily maďarský Györ po boji těsně 75:71. USK tím korunovalo svůj nejúspěšnější podzim v Eurolize. 

Za vítězky zaznamenaly double double Emese Hofová a Ezi Magbegorová. Hofová byla s 21 body nejlepší střelkyní zápasu a přidala deset doskoků. Magbegorová dala osmnáct bodů a připsala si 12 doskoků. Za poražené se double double podařil také Cyeshe Goreeové se čtrnácti body a deseti doskoky. Po šestnácti bodech vstřelily Bridget Carletonová a Destiny Slocumová.

Výkon Nizozemky Hofové, která po svém loňském příchodu vynechala po zranění kolena v přípravě celou minulou sezonu, si trenérka Natália Hejková pochvalovala. "Byl to určitě její nejlepší zápas v této sezoně. Konečně. Zvládla ho velmi dobře, protože jsme potřebovaly, abychom skórovaly zpod koše, a ona to splnila. Chvilku trvalo, než získala sebedůvěru, ale v posledních zápasech to zvládla, i když se třeba dostala na hřiště na krátkou dobu," řekla.

Györ vedl v úvodu už 11:4 i díky třem trojkám, z nichž dvě dala Debora Dubeiová a jednu Slocumová. První domácí trojku vzápětí trefila Teja Oblaková a načala šestibodovou šňůru, díky které se české šampionky dotáhly na rozdíl bodu. Maďarský celek ale na startu druhé desetiminutovky vedl už 22:14 po další trefě Dory Ruffové-Nagyové.

Další pasáž ovládly hráčky USK. V 15. minutě po trojce Veroniky Voráčkové poprvé vedly 26:25. Šestibodovou šňůrou pak unikly na 34:26 a o osm bodů vedly i v poločase. Hned po přestávce posunula USK poprvé do dvouciferného náskoku Magbegorová, ale Györ se vrátil do hry díky trojkám Slocumové a Carletonové v rychlém sledu.

Hostující celek proti favoritkám stále bodoval a ze ztráty 39:47 snížil až na 47:49. Proměněný trestný hod Maríi Condeové a pět bodů Magbegorové za sebou znamenaly vedení 55:47. Györ ale dál stahoval manko a na začátku závěrečné čtvrtiny se dostal jen na rozdíl dvou bodů.

Domácí hráčky se utrhly sedmibodovou šňůrou, závěr však byl opět dramatický. Maďarský celek totiž zkorigoval stav na 71:73, ale dvěma trestnými hody zpečetila výhru USK Oblaková.

Evropská liga basketbalistek – 10. kolo:

ZVVZ USK Praha  Györ 75:71 (14:19, 39:31, 59:55)

Nejvíce bodů: Hofová 21, Magbegorová 18, Condeová, Oblaková, Vyoralová všechny po 9 – Carletonová, Slocumová po 16, Goreeová 14. Fauly: 10:22. Trestné hody: 20/16 – 6/3. Trojky: 5:14. Doskoky: 46:30.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články