Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Golden State dál vládne NBA

New York - Basketbalisté Golden State porazili v sobotním utkání NBA silné Chicago na jeho palubovce 112:102 a dvanáctou výhrou v řadě si vylepšili klubový rekord. V souboji silných týmů Západní konference si Houston poradil s Phoenixem 100:95 a druhou výhru v sezoně získala Philadelphia, jež udolala domácí Detroit 108:101 po prodloužení.

Ilustrační foto

Chicagu se podařilo celkem ubránit ostrostřelce Stephena Curryho a Klaye Thompsona, ale jako by zapomněli na Draymonda Greena, jenž si vylepšil osobní rekord na 31 bodů a sedmi trojkami naprosto zaskočil obranu Bulls. Curry s Thompsonem trefili dohromady jen 14 z 37 střel, ale Warriors to překonali a vládnou celé lize s bilancí 17-2. (VIDEO)

"Ti kluci se trénují tak snadno. Jsou tak moc talentovaní, a přitom tak nesobečtí. Mám prostě velké štěstí," neskrýval nadšení trenér Steve Kerr, jenž přišel k týmu před sezonou. Pau Gasol se v poraženém týmu blýskl 22 body a 20 doskoky, Bulls se ale dopustili 22 ztrát.

Houston stále trápí velká marodka, přesto má druhou nejlepší bilanci v celé lize (16-4). Výhra nad Phoenixem byla čtvrtá v řadě. Při návratu rozehrávače Patricka Beverleyho do sestavy vedli už o 22 bodů, přesto museli v závěru o výhru zabojovat. "V druhé půli jsme je jasně přehráli, ale nemůžeme prohrávat v poločase o 20 bodů," povzdechl si trenér Phoenixu Jeff Hornacek. (VIDEO)

V souboji týmů z úplného dna prohrál Detroit podruhé za sebou po prodloužení a jeho šňůra porážek už trvá 11 zápasů. Pistons nedali v nastavené pětiminutovce koš ze hry a Philedelphia se k nim v tabulce přiblížila. "Je skvělé pro tyhle kluky, že zvládli těžkou koncovku venku a máme další výhru. Jsem pyšný, že jsme se dostali přes tu šňůru porážek a nyní se postupně zlepšujeme," řekl trenér Sixers Brett Brown. (VIDEO)

Blake Griffin přispěl 30 body k výhře Los Angeles Clippers nad New Orleansem a překonal v kariéře hranici 7000 bodů. (VIDEO) Sousedé kalifornského týmu v tabulce Západní konference San Antonio Spurs i bez zraněných rozehrávačů Tonyho Parkera a Manua Ginóbiliho předvedli svůj nejlepší střelecký výkon v sezoně a bez potíží přehráli Minnesotu 123:101. (VIDEO)

Výsledky:

Chicago - Golden State 102:112, Detroit - Philadelphia 101:108 po prodl., Houston - Phoenix 100:95, LA Clippers - New Orleans 120:100, Sacramento - Orlando 96:105, San Antonio - Minnesota 123:101.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články