Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Do týmu LA Clippers míří strůjce triumfu Toronta Leonard i hvězda Oklahomy George

Nejužitečnější hráč finále NBA Kawhi Leonard bude po zisku titulu s Torontem hrát elitní basketbalovou ligu za Los Angeles Clippers. Osmadvacetiletý křídelník údajně podepíše v klubu z rodného města čtyřletý kontrakt na maximální možnou částku 142 milionů dolarů. Vedle jednoho z nejžádanějších volných hráčů na trhu získal kalifornský celek také dosavadní hvězdu Oklahomy Paula George. Podle ESPN bylo přáním obou basketbalistů hrát spolu v jednom týmu.

Leonard byl strůjcem historického triumfu Toronta v letošní finálové sérii proti obhájcům titulu Golden State. Šampionem NBA se stal i v roce 2014 v předchozím angažmá v San Antoniu a i tehdy dostal ocenění MVP pro nejlepšího hráče série. Do kanadského celku byl vloni v červenci vyměněn po sedmi sezonách ve Spurs.

Držitel dvou ocenění pro nejlépe bránícího hráče ligy a trojnásobný účastník Utkání hvězd v základní části uplynulé sezony dosáhl v 60 zápasech průměrů 26,6 bodu a 7,3 doskoku na zápas. Ve 24 utkáních play-off bilanci vylepšil na 30,5 bodu a 9,1 doskoku. Leonard dal podle médií přednost Clippers před vážnými nabídkami na pokračování v Torontu a angažmá u konkurenčních Lakers.

V rámci výměny o rok staršího křídelního hráče George, šestinásobného účastníka Utkání hvězd, míří do Oklahomy Shai Gilgeous-Alexander a Danilo Gallinari a také minimálně čtyři volby v prvních kolech draftů. Bývalý hráč Indiany a olympijský vítěz z Ria 2016 George v uplynulé sezoně zaznamenal v průměru 28 bodů a 8 doskoků na zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články