Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Adetokunbo nejužitečnějším hráčem NBA, nejlepším nováčkem je Dončič

Janis Adetokunbo z Milwaukee byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem NBA. Čtyřiadvacetiletý Řek získal toto ocenění jako druhý Evropan po Němci Dirku Nowitzkém, který v dresu Dallasu kraloval sezoně 2006/07. Titul nejlepšího nováčka si odnesl Slovinec Luka Dončič z Dallasu.

Janis Adetokunbo z Milwaukee smečuje do koše v utkání s Bostonem
zdroj: USA TODAY Sports autor: Bob DeChiara

Adetokunbo, který s Bucks postoupil do finále Východní konference, měl v tříčlenném finále za soupeře Paula George z Oklahomy a obhájce ceny MVP Jamese Hardena z Houstonu.

Teprve podruhé za uplynulých jedenáct let chyběl v nominaci na prestižní titul LeBron James, který po odchodu z Clevelandu odehrál první sezonu za Los Angeles Lakers. Nejlepším obráncem ligy byl stejně jako loni francouzský pivot Rudy Gobert z Utahu.

Trenérem roku byl zvolen Adetokunbův kouč v Milwaukee Mike Budenholzer, který uspěl i před čtyřmi lety, kdy ještě vedl Atlantu. Vítězové NBA z Toronta si díky Pascalu Siakamovi odnesli ocenění pro hráče s největším zlepšením.

Nejlepším náhradníkem byl již potřetí vyhlášen rozehrávač Lou Williams z Los Angeles Clippers. Cenu za celoživotní výkony v NBA převzali Larry Bird a Magic Johnson.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejužitečnějším hráčem NBA je Řek Adetokunbo

Basketbal fokus podcast: Dozvuky finále a draftu NBA. Čeká nás třaskavé přestupové léto?

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články