Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Do nominace basketbalistek na MS se nevešla Hindráková

Praha - Do konečné nominace českých basketbalistek pro mistrovství světa se nevešla křídelní hráčka Kateřina Hindráková. Nová posila IMOSu Brno přitom patřila mezi důležité střídající hráčky na loňském mistrovství Evropy, tentokrát však musela uvolnit místo vracející se kapitánce Evě Vítečkové. Druhou změnou oproti poslednímu šampionátu je absence rozehrávačky Veroniky Bortelové, kterou nahradila debutující Kateřina Sedláková. Finální dvanáctičlennou nominaci dnes oznámil trenér Lubor Blažek. 

Basketbalistka Kateřina Hindráková (vlevo)
zdroj: isifa/mafra autor: Václav Šlauf

Na startu přípravy bylo 17 hráček, tým postupně opustily Beáta Adamcová a Monika Satoranská, v druhé vlně Klára Pochobradská a Lenka Bartáková. A nyní se k nim přidala i Hindráková, na loňském ME nejlepší náhradnice českého týmu. V průměru tam odehrála 21 minut s bilancí 6,8 bodu a dvě asistence na zápas. V přípravě na MS se jí ale tolik nedařilo, a tak zůstane s Pochobradskou a Bartákovou jen na telefonu jako případná náhradnice.

"Finální dvanáctka je sice stanovená, ale další tři hráčky budou dál pracovat podle individuálního plánu a budou připraveny na telefonu naskočit kdykoliv do přípravy, kdyby došlo k nějakému zranění či nemoci," řekl Blažek.

Finální nominace se liší jen na dvou místech oproti té loňské na ME, trenér Blažek ale věří, že výběr je ještě silnější než ten, který skončil na mistrovství Evropy na šestém místě. "Především se vrací Eva Vítečková, která si loni dávala pauzu. Ale také Jana Veselá, která se zranila hned v první utkání na šampionátu, což nás pak stálo nějaké výsledky. Takže tým je podle mě určitě silnější," řekl Blažek. Jeho tým bude na MS obhajovat stříbrné medaile z roku 2010. "Za současné situace ale musíme být skromnější a dávat si postupné cíle," podotkl.

Český tým nyní čekají poslední tři přípravné zápasy. Příští týden se vydá na dvojutkání do Srbska a 23. září Češky přivítají v pražské Tipsport Areně výběr USA. Dojde tak na reprízu posledního finále MS.

Konečná nominace reprezentace basketbalistek na mistrovství světa v Turecku

Rozehrávačky: Kateřina Bartoňová (Piešťanské Čajky/SR), Kateřina Sedláková (Valosun Brno)
Křídla: Eva Vítečková, Kateřina Elhotová, Tereza Vyoralová (všechny USK Praha), Romana Hejdová (Angers/Fr.), Michaela Stejskalová (IMOS Brno)
Pivotky: Alena Hanušová, Jana Veselá, Ilona Burgrová (všechny USK Praha), Petra Kulichová (Besiktas Istanbul/Tur.), Tereza Pecková (IMOS Brno).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články