Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Deset trojek, 51 bodů a nový rekord. Curry z Golden State opět zářil

New York – Že v současnosti asi není lepšího basketbalisty, dokázal dalším fenomenálním výkonem Stephen Curry. Rozehrávač Golden State v utkání na palubovce Orlanda trefil deset trojek a celkem nasázel 51 bodů. Alespoň jednu tříbodovou střelu proměnil už ve 128. zápase za sebou a v přehledu rekordů zámořské ligy se odpoutal od dosavadního spoludržitele Kylea Korvera. Warriors především díky výkonu nejlepšího střelce soutěže a obhájce ocenění pro nejužitečnějšího hráče ligy zvítězili 130:114.

Smějící se Stephen Curry z Golden State
zdroj: ČTK/AP/ autor: Phelan M. Ebenhack

Curry proměnil 20 z 27 střel z pole a už potřetí v sezoně překonal hranici 50 bodů. Alespoň třikrát v jednom ročníku to naposledy dokázali Dwyane Wade a LeBron James v sezoně 2008/2009.

"Nevím, jestli je ten rekord nějak významný, protože pro něj je to strašně jednoduché. Jeho střelba za tři body, to je, jako kdyby střílel za dva," řekl trenér nejlepšího týmu soutěže Steve Kerr.

Curry se v zápase trefil i z poloviny hřiště. Do konce třetí čtvrtiny zbývaly tři vteřiny, když převzal přihrávku na vlastní čáře trestného hodu, předribloval na půlku a vyslal dalekonosnou střelu, která po odrazu o desku spadla do koše. Touhle trojkou posunul svůj tým do vedení 99:91 a domácí už se v poslední části nevzpamatovali.

"Vy jste překvapení? Já ne, tohle on prostě dělá," řekl novinářům o Currym křídelní hráč Orlanda Evan Fournier, který byl s 20 body nejlepším střelcem svého týmu. (Senzační výkon Curryho si prohlédněte zde.)

Russell Westbrook nasbíral 44 bodů a devět asistencí, Kevin Durant přidal 32 bodů a 14 doskoků, přesto hráči Oklahomy podlehli New Orleansu 119:123. Pelicans k výhře táhl Anthony Davis s 30 body a čtyřmi bloky, včetně jednoho klíčového v koncovce. Ryan Anderson nastřílel 26 bodů.

Velký kolaps předvedli na vlastním hřišti hráči Portlandu. Nad Houstonem, který už v únoru dvakrát porazili, vedli ve třetí čtvrtině o 21 bodů. Nakonec ale podlehli čtrnáctibodovým rozdílem 105:119 a po šesti zápasech poprvé prohráli. Rockets vedl s 46 body James Harden.

Výsledky NBA:

Boston - Milwaukee 112:107, New Orleans - Oklahoma City 123:119, Orlando - Golden State 114:130, Phoenix - Brooklyn 106:116, Portland - Houston 105:119, Utah - San Antonio 78:96.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články