Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Denver po obratu s Philadelphií vyhrál počtrnácté v řadě

New York - Basketbalisté Denveru vyhráli v NBA počtrnácté za sebou, když otočili nepříznivý vývoj utkání s Philadelphií a zvítězili 101:100. Vítězná šňůra Denveru přitom visela na vlásku, 14 sekund před koncem Nuggets prohrávali o pět bodů.

Slavící hráči Denveru
zdroj: Isifa

Hrdina večera Corey Brewer nejdříve snížil trojkou. Hostující Evan Turner poté neproměnil dva trestné hody a jeho spoluhráč Damian Wilkins fauloval 2,1 sekundy před koncem Brewera při trojkovém pokusu. Brewer proměnil všechny tři trestné hody, čímž otočil na konečných 101:100. Wilkins ještě měl možnost na zvrat, ale jeho trojku zablokoval Anthony Randolph.

"Nebudu vám lhát, u té první šestky jsem byl opravdu nervózní. Říkal jsem si, že musím dát tu první. Zbylé dvě už byly o dost lehčí," komentoval své nejdůležitější trestné hody v sezoně Brewer. S 29 body, což je jeho osobní rekord, byl nejlepším střelcem zápasu. Zkušený Andre Miller, který nahradil v základní sestavě zraněného Tye Lawsona, nastřílel 21 bodů. Sixers vedl s 24 body Wilkins.

Po rovněž napínavé koncovce Sacramento porazilo Minnesotu 101:98. Domácí vedli v poslední části o 10 bodů, ale málem to k výhře nestačilo. Hosté se v závěru přiblížili na tři body a Dante Cunningham mohl trojkou vyrovnat, svoji šanci ale neproměnil.

Portland zvítězil v Chicagu 99:89. Konečné skóre je k Bulls ještě milosrdné, protože v závěru třetí čtvrtiny prohrávali až o 28 bodů. Portland táhl s 28 body LaMarcus Aldridge, adept na nováčka roku Damian Lillard přidal 24 bodů a J.J. Hickson doskočil 21 míčů.

Výsledky

Chicago - Portland 89:99, Denver - Philadelphia 101:100, Sacramento - Minnesota 101:98.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články