Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Rozjetý Denver zvítězil potřinácté v řadě

Oklahoma City (USA) - Basketbalisté Denveru prodloužili svůj klubový rekord o třinácté vítězství v řadě. Povedlo se jim to na hřišti druhého nejlepšího týmu Západní konference NBA Oklahomy, odkud si odvezli výhru 114:104. Vydatně k ní přispěl náhradník Andre Miller, jenž oslavil úterní 37. narozeniny 20 body, z toho třinácti v poslední čtvrtině.

"Třináct výher, to už je dobrá šňůra. Nechci to přeceňovat, protože máme ještě dost práce před sebou, ale musím se přiznat, že je velká zábava trénovat tyhle borce," řekl denverský kouč George Karl.

Denver přitom zkraje druhé čtvrtiny prohrával o deset bodů, ale v poločase už ztrácel jen jeden. Třetí čtvrtinu Nuggets začali šňůrou 15:4 a domácí Oklahoma už dotahovala marně. Z vítězné sestavy se hned šest hráčů dostalo do dvouciferných čísel, lepší než hrdina večera Miller byl rozehrávač Ty Lawson s 25 body.

Oklahomě nestačilo 34 bodů Kevina Duranta a 25 bodů Russella Westbrooka. Přes deset bodů už se totiž dostal pouze Kevin Martin se 14 body. Delší vítěznou sérii v této sezoně NBA mají pouze Miami, které bude útočit už na 24. výhru, a Los Angeles Clippers. Ti už dříve neprohráli sedmnáctkrát.

Clippers v úterý nečekaně klopýtli v Sacramentu, kde podlehli 101:116. Ještě na začátku poslední části přitom favorité vedli o osm bodů, osm minut před koncem byl stav vyrovnaný 86:86, ale zbytek utkání ovládli domácí Kings poměrem 30:15. Důležitou roli sehráli náhradníci, ti domácí přestříleli své soupeře 62:38.

Výsledky:

Indiana - Orlando 95:73, Milwaukee - Portland 102:95, Oklahoma City - Denver 104:114, Sacramento - LA Clippers 116:101.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články