Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dělaly jsme chyby v obraně a v útoku jsme míjely i jednoduché střely, litovala Elhotová

Druhý přípravný duel jim na rozdíl od zápasu s Maďarskem nevyšel. České basketbalistky nezachytily proti Lotyškám začátek a v závěru se marně snažily o zvrat, ačkoli necelé dvě minuty před koncem prohrávaly jen o dva body. Reprezentantky nakonec podlehly 63:69, čemuž nezabránila ani se 14 body nejlepší česká střelkyně Karolína Elhotová.

Karolína Elhotová se marně prodírá přes hráčku Lotyšska
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Závěr zápasu se nám moc nepovedl. Měly jsme náběh na to dohnat jejich náskok a přejet je, ale dělaly jsme hrozně lehké chyby v obraně a v útoku jsme míjely i zdánlivě jednoduché střely zpod koše. Měly jsme na to vyhrát, takže je to škoda," řekl Karolína Elhotová.

Na Lotyšsko by mohly Češky teoreticky narazit i v kvalifikaci o čtvrtfinále na evropském šampionátu v Rize. "Vůbec neřešíme, že s Lotyšskem můžeme hrát na Evropě. Chtěly jsme hlavně předvést dobrý výkon, který se nám v částech zápasu dařil, ale pak přišly zbytečné chyby," podotkla.

Je nám líto, video expirovalo.
České basketbalistky nestačily na Lotyšsko a prohrály 63:69

Mezi 8. a 18. minutou zaznamenaly Češky pouhé dva body. "Určitě nás to stálo zápas. Když neskórujete, tak i psychika jde dolů. Minuly jsme tam zpod koše lehké střely, je pak těžké se z toho dostávat. Pak jsme to aspoň trošku dohnaly," prohlásila Elhotová. Domácí tým dal jen dvě trojky z 15 pokusů. "Jsou tady koše nějaké trošku začarované. Jsou tvrdé a moc nám to nevyhovuje. Ale musíme se přizpůsobit."

Oproti čtvrtečnímu vyhranému duelu s Maďarskem byl podle hráčky USK Praha duel o hodně tvrdší. "Lotyšky také věděly lépe, co od nás mají čekat a na koho se zaměřit. Asi už proběhl z jejich strany i nějaký ten skauting," uvedla.

Český tým se vyrovnává s řadou absencí i zdravotními komplikacemi hráček, které v kádru jsou. "Romča Hejdová má zánět v oku a měla by být snad za pár dnů zdravá, takže na tu ještě čekáme. Sestra (Kateřina) se teď vrátila, ta nám moc pomohla. Bude sice muset ještě dohánět kondičku, ale na ní to není moc znát," dodala Elhotová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články