Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Děčínští basketbalisté srovnali v semifinále NBL krok se Svitavami

Semifinálová série play-off NBL mezi Svitavami a Děčínem se zamotává. Na první úspěch Turů zareagovali Severočeši nejlépe, jak mohli - vítězstvím 95:84. Třetí duel je na programu v Děčíně.

Utkání Svitavy - Děčín
zdroj: basketbalsvitavy.cz

"Máme radost. Hraje druhý s třetím, pro nás je to velmi důležitá výhra. Svitavám asi nechutná naše obrana, doufám, že to doma ještě poroštujem," řekl čtrnáctibodový děčínský hráč Robert Landa.

Zhruba v polovině napínavé poslední čtvrtiny se povedlo domácím po dvou trojkách Romana Marka snížit na rozdíl tří bodů 75:78. Ondřej Šiška ale následně odpověděl také tříbodovým košem a během minuty Děčín soupeři utekl na stav 88:75. Ve vypjaté koncovce už hosté udrželi Svitavy na distanc.

Je nám líto, video expirovalo.
Děčín dovedl za srovnáním série se Svitavami skvělý Autrey

"Nebyli jsme schopni se ubránit," podotkl lakonicky domácí Luboš Kovář. Navzdory ztrátě věří ve svitavské probuzení na severu Čech. "Bude to tam ještě o mnoho tvrdší než tady, ale myslím, že je můžeme v pohodě porazit a přivézt dvě výhry," dodal Kovář.

Nejlepším střelcem zápasu byl děčínský Lamb Autrey, který dal 23 bodů a připojil devět asistencí. Klinton Carlson zaznamenal 15 bodů a devět doskoků. V domácím týmu nastřílel 16 bodů Sean O'Brien.

Svitavy - Děčín 84:95 (21:24, 45:51, 63:73)

Nejvíce bodů: O'Brien 16, Aiken 14, Slezák 13, Marko - Autrey 23, Carlson 15, Pomikálek a Landa po 14, Ježek 13. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články