Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Děčín vzdoroval, ale basketbalisté Svitav otevřeli semifinále vítězně

Semifinále nejvyšší soutěže basketbalistů odstartovalo ve Svitavách. Domácí Tuři, druhý tým základní části, porazili Děčín 86:81 a ujali se vedení v sérii. Druhé vzájemné utkání se uskuteční v úterý opět na palubovce východočeského klubu.

Utkání Svitavy - Děčín
zdroj: basketbalsvitavy.cz

Děčín se ve Svitavách rychle ujal vedení a v polovině úvodní čtvrtiny měl až devítibodový náskok. Domácí však manko víceméně smazali během následujícího dějství a do šaten odcházeli s dvoubodovou ztrátou. 

Ve vyrovnaném druhém poločase pak vybojovali těsnou výhru. "Vytvořili jsme si náskok a jsme rádi, že jsme si to i přes tlak soupeře nakonec pohlídali," řekl křídelník Svitav Matěj Svoboda. 

"Nehráli jsme úplně svou hru. Na to, jak jsme hráli špatně, je porážka o pět bodů slušným výsledkem," uvedl rozehrávač Děčína Ondřej Šiška. 

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Svitav v semifinále NBL porazili Děčín

Nejlepším střelcem favorizovaných Turů byl s 22 body Sean Obrien, který přidal i 7 doskoků. V hostujícím týmu se mu s totožným "nástřelem" vyrovnal Lamb Autrey.

Druhá semifinálová série mezi obhájci titulu Nymburkem a Olomouckem začne ve středu.

Semifinále play-off ligy basketbalistů - 1. zápas:

Svitavy - Děčín 86:81 (16:22, 38:40, 58:55) Nejvíce bodů: Obrien 22, Aiken 15, Svoboda 12, Marko 11 - Autrey 11, Krakovič 12, Šiška 11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články