Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dallas vedl v Portlandu už o 21 bodů, přesto prohrál

New York - Basketbalisté Dallasu prohospodařili v úterním utkání NBA v Portlandu náskok 21 bodů ze třetí čtvrtiny a prohráli 104:106. Hrdinou zápasu se stal LaMarcus Aldridge, který o výhře Trail Blazers rozhodl střelou z odskoku v poslední sekundě utkání.

Los Angeles - New Orleans
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Jedenáct sekund před koncem Dirk Nowitzki trojkou poslal Dallas do vedení 104:101, ale o šest sekund později na druhé straně vyrovnal právě Aldridge svou první trojkou v sezoně. Mavericks v tu chvíli měli v rukou míč, ale O. J. Mayo se dopustil útočného faulu a domácí stihli za sekundu a půl rozhodnout o svém vítězství.

"Věděl jsem, že to trefí. Prostě jsem to věděl. Pak se tvářil jak při svém prvním utkání v NBA, smál se jako úplný nováček," řekl Nicolas Batum, který slavil s rukama na hlavou už ve chvíli, kdy míč teprve opouštěl Aldridgovy ruce při rozhodujícím pokusu. Aldridge byl s 29 body nejlepším střelcem utkání. Nowitzki vedl Mavericks s 26 body.

Los Angeles Lakers vyhráli potřetí za sebou, když zdolali New Orleans 111:106, ale v koncovce balancovali na hraně. Lakers pět a půl minuty před koncem utkání vedli o 18 bodů, během tří minut však dovolili hostům snížit na 101:102. Z náhlé bídy domácí celek vytáhl dvoubodovým košem Earl Clark a výhru pojistil trojkou Steve Nash.

Statistiky Lakers vedl s 24 body Dwight Howard, 20 bodů a 12 doskoků přidal Clark. Kobe Bryant opět méně střílel a nasbíral 14 bodů, 11 asistencí a 8 doskoků. Hornets v utkání vedl Eric Gordon s 25 body. Basketbalisté Golden State porazili Cleveland 108:95, i když jim chyběli Stephen Curry, Harrison Barnes a Andrew Bogut. Oslabený tým k výhře dovedl nováček Klay Thompson s 32 body, Jarett Jack přidal 26 bodů a 12 asistencí.

NBA:

Cleveland - Golden State 95:108, Detroit - Milwaukee 90:117, LA Lakers - New Orleans 111:106, Portland - Dallas 106:104.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články