Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Washington bez Veselého podlehl o dva body Sacramentu

Washington - Basketbalisté Sacramenta zvítězili v pondělním utkání NBA ve Washingtonu 96:94. O výhře hostů rozhodl Isiah Thomas přesnou střelou ze tří metrů necelé dvě sekundy před koncem. Jan Veselý proseděl celý zápas na lavičce poražených Wizards. Těsné výhry si připsaly i celky Denveru a Memphisu, naopak Houston rozdrtil Utah na jeho hřišti o 45 bodů.

Utkání Washington - Sacramento
zdroj: AP autor: Alex Brandon

Sacramento prohrálo předchozí čtyři utkání, ale nad Wizards zvítězilo zejména díky Thomasovi, který nastřílel 22 bodů. "Měl jsem dost místa a všiml jsem si, že mě brání hráč, který celou dobu nehrál. Cítil jsem, že toho mohu využít," popsal Thomas vítěznou akci. Neúspěšně ho při ní bránil Garrett Tample, jenž nastoupil jen na poslední půlminutu. Washington vedl s 23 body a 15 doskoky Emeka Okafor, 19 bodů přidal John Wall.

Denver zdolal Indianu 102:101, přestože v poslední části prohospodařil náskok 14 bodů. Indiana měla šanci na vítězství, ale v samém závěru si za vyrovnaného stavu nechal Paul George vzít míč a po oddechovém času navíc fauloval Andrého Iguodalu, kterému stačilo proměnit jeden trestný hod.

Utkání Philadelphia - Memphis
zdroj: AP autor: Matt Slocum

Philadelphii nestačilo vedení o 17 bodů, nakonec podlehla Memphisu 100:103. Sixers vedli ještě tři minuty před koncem 100:97, ale ve zbytku utkání už nepřidali ani bod. Trojkový pokus Nicka Younga o vyrovnání v poslední vteřině zablokoval Marc Gasol, jenž za vítěze nastřílel 27 bodů.

Nevídaný debakl 125:80 uštědřil Houston Utahu, jenž ještě nikdy v historii neprohrál v domácím prostředí takovým rozdílem. Rockets vedl s 25 body James Harden, v utkání se střelecky prosadilo všech třináct hráčů Houstonu.

Výsledky pondělních zápasů NBA:

Brooklyn - Orlando 97:77, Chicago - Charlotte 93:85, Denver - Indiana 102:101, Philadelphia - Memphis 100:103, Toronto - Golden State 102:114, Utah - Houston 80:125, Washington - Sacramento 94:96 (Veselý za domácí nenastoupil).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články