Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Clippers jsou zpátky v sérii proti Jazz, Utahu se navíc zranil nejlepší střelec Mitchell

Po dvou porážkách venku uspěli na domácí palubovce a připsali si první výhru v sérii. Los Angeles Clippers zvládli třetí duel série 2. kola play-off NBA proti Utahu 132:106 a snížili stav na 1:2 na zápasy. Třicetibodovými výkony k tomu pomohli Kawhi Leonard (34) a Paul George (31).

Kawhi Leonard se prosazuje v zápase proti Utahu
zdroj: Reuters autor: Kelvin Kuo

Nejlepší střelec utkání Leonard ovládl s dvanácti úspěchy i zápasovou statistiku doskakování, přidal také pět asistencí. George trefil šest z deseti tříbodových střel. Oba týmy skórovaly zpoza oblouku devatenáctkrát a domácím se to dařilo s více než padesátiprocentní úspěšností. V prvních dvou zápasech série se jim přitom střelba z dálky nevedla.

"Střely najdou cíl, nebo ne. Naším úkolem je zůstat agresivní vůči sobě i ostatním. Když to Paulovi padá, stavíme to na něm, když to padá mně, jde to za mnou. Ať se ale daří komukoliv v týmu, je naším cílem pokusit se mu připravit další střelu," řekl Leonard.

"Nějak jsme jim dneska umožnili dostat se do pohody. Georgeovi to střílelo, ale měli jsme to jemu i Kawhimu víc ztížit," konstatoval rozehrávač Donovan Mitchell, který byl střeleckým lídrem Utahu s 30 body a pěti trojkami.

Mitchell už v pátém utkání za sebou předvedl třicetibodový výkon, přitom v první čtvrtině vyšel střelecky naprázdno. Navíc zápas nedohrál kvůli zranění kotníku po nájezdu na koš zhruba z poloviny poslední čtvrtiny. To už byl ale duel rozhodnutý. "Je na tom dobře a mohl by se býval vrátil do hry," řekl trenér Utahu Quin Snyder. "Nemělo cenu riskovat, když to bylo o šestnáct osmnáct bodů," doplnil Mitchell.

Play-off NBA - 2. kolo:

Západní konference - 3. zápas: LA Clippers - Utah 132:106, stav série 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články