Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chicago favorita nezaskočilo. Milwaukee zvítězilo jasně, Satoranský nasbíral deset bodů

Tomáš Satoranský spolu se spoluhráči z Chicaga nestačil na nejlepší tým NBA Milwaukee. Chicago favoritovi podlehlo 102:123, český rozehrávač odehrál 26 minut a nasbíral deset bodů, sedm asistencí a dva doskoky. 

Je nám líto, video expirovalo.
Chicago nestačilo v NBA na silné Milwaukee

Satoranský se v úvodu hodně dostával do zakončení, ale minul první čtyři střely a až při pátém pokusu zaznamenal vůbec první body týmu. Milwaukee si vybudovalo dvouciferný náskok, ale Bulls ho ve druhé čtvrtině smazali i díky trojce českého basketbalisty.

Domácí šli dokonce do vedení, jenže v úvodu druhé půle si Satoranský udělal dva rychlé fauly, navíc přidal technickou chybu a šel střídat. Do hry se vrátil až v poslední části, kdy měli Bucks dvacetibodový náskok a mířili k třicátému vítězství v sezoně.

"V prvním poločase jsme ukázali, že můžeme hrát vyrovnaně s každým, ale ve druhé půli už jsme nehráli náš nejlepší basketbal. A proti takovým týmům je třeba hrát dobře 48 minut a nemít výpadky jako ve třetí čtvrtině," řekl finský střelec Chicaga Lauri Markkanen, autor 18 bodů. Zach LaVine dal ještě o bod více.

K výhře Milwaukee přispěl třemi trojkami i veterán Kyle Korver a stal se teprve čtvrtým hráčem, který v kariéře trefil 2400 tříbodových střel. Před ním jsou jen Stephen Curry (2492), Reggie Miller (2560) a Ray Allen (2973).

Chicago favorita nezaskočilo, ale jinak se dařilo outsiderům. Nejhorší tým soutěže Atlanta ukončila sérii deseti porážek a porazila Orlando 101:93, přestože postrádala svého nejlepšího hráče Trae Younga. Nečekaně uspěl i Washington, který i přes absenci většiny opor včetně hvězdy Bradleyho Beala doma přehrál Miami 123:105. Hosté přišli o sérii pěti výher a druhé místo ve Východní konferenci.

Minnesota vyhrála teprve podruhé z posledních 14 zápasů, když doma udolala Brooklyn 122:115 po prodloužení. Shabazz Napier k tomu přispěl 24 body, Gorgui Dieng k 11 bodům přidal 20 doskoků. Brooklynu nepomohlo ani 36 bodů Spencera Dinwiddieho.

V Portlandu přišli domácí Timberwolves o devatenáctibodový náskok a podlehli Phoenixu 116:122. Devin Booker se o to postaral 33 body, stejně úspěšný byl i domácí Damian Lillard.

Výsledky NBA:

Chicago - Milwaukee 102:123 (za domácí Satoranský 10 bodů, 7 asistencí a 2 doskoky), Minnesota - Brooklyn 122:115 po prodl., Orlando - Atlanta 93:101, Portland - Phoenix 116:122, Utah - Detroit 104:81, Washington - Miami 123:105.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články